Nominalizații la Oscar pentru Cel mai bun film, în câteva rânduri: partea a III-a

0
93
nominalizații la Oscar pentru Cel mai bun film

Zilele se transformă în ore, orele se transformă în minute….Nu a mai rămas mult timp până când vom afla cine vor fi câștigătorii premiilor Oscar 2018. Dar, cum mai e timp până atunci, nu ar mai strica să mai aruncăm un ochi asupra ultimilor trei dintre nominalizații la Oscar pentru Cel mai bun film.

Adică asupra a trei pelicule care au șanse extrem de mari să iasă învingătoare la cele mai importante categorii: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Darkest Hour și The Shape of Water.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (regia: Martin McDonagh)

  • Ce abordează pelicula?

Primul dintre nominalizații la Oscar pentru Cel mai bun film despre care vom vorbi este povestea lui Mildred Hayes (Frances McDormand), o mamă care decide să tragă un semnal de alarmă poliției din Ebbing, Missouri. De ce? Pentru că ea și-a pierdut fiica în circumstanțe crunte în urmă cu câteva luni și știe că nu i s-a făcut încă dreptate.

  • Merită să îl vezi?

Bineînțeles. Frances McDormand face un rol excepțional. Filmul dă dovadă de realism în a portretiza atât lipsa de acțiune a poliției locale, cât și a felului în care familia Hayes încearcă să trăiască după moartea unuia dintre membri.

  • La ce statuete are cele mai mari șanse?

La Cel mai bun film….șansele par a fi împărțite. Ar putea să îl ia (considerând că este o dramă, gen favorizat de-a lungul timpului)….sau ar putea să îl piardă în fața lui The Shape of Water. Totul depinde de Academie.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri va lua, cu siguranță, Oscarul pentru Cea mai bună actriță în rol principal. Nu ar fi exclus să îl ia și pe cel de la Cel mai bun actor în rol secundar, cel mai probabil pentru rolul de polițist rasist al lui Sam Rockwell. Și la Cel mai bun scenariu original ar avea șanse – în fond, este o poveste bine spusă, chiar dacă are detalii care ar putea fi abordate într-un alt fel.

Darkest Hour (regia: Joe Wright)

nominalizații la Oscar pentru Cel mai bun film

  • Despre ce e, până la urmă, Darkest Hour?

Marea Britanie în fața pericolului nazist, care decide să îl aducă în funcția de prim-ministru pe Winston Churchill.

  • Cui i-ar putea fi recomandată pelicula?

Celor pasionați de istorie și, în mod special, de Al Doilea Război Mondial. În fond, este un subiect atât de vast, încât nu ne putem plictisi niciodată de a auzi despre el…nu-i așa?

  • La ce categorie ar putea ieși învingătoare?

Nu la Cel mai bun film. Însă, considerând ce s-a întâmplat la Globurile de Aur….. sigur ar câștiga la Cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea lui Gary Oldman. Și asta fiindcă Academia Americană de Film apreciază transformările. Mai ales când actorul nu pare a semăna cu personalitatea pe care o interpretează.

The Shape of Water (regia: Guillermo del Toro)

  • Care e ideea din spatele lui?

Ultimul dintre nominalizații la Oscar pentru Cel mai bun film despre care vom vorbi azi are în centru o poveste de iubire între Elisa Esposito (Sally Hawkins), un custode (mut) de laborator guvernamental,  și o creatură amfibiană (Doug Jones) . Totul, pe fundalul Statelor Unite din plin Război Rece…..adică anii 1960.

  • Merită să te uiți la film?

Dacă nu te scârbește ideea unei relații intre un om și o ființă care seamănă mai mult cu animalele….atunci da.

Și totuși, ți-aș recomanda să vezi filmul, chiar dacă nu ești încântat de idee. Este o experiență interesantă să vezi relații – fie ele amoroase, de prietenie sau de muncă –  din perspectiva unei persoane care nu poate vorbi. Sau sub pericolul eliminării unuia dintre personaje. Că doar ce, nu îți închipui că America anilor 1960 ar fi lăsat „mutanți” în libertate, nu?

  • Ce premii ar putea lua?

Cum Three Billboards Outside Ebbing, Missouri nu îi este adversar la Cel mai bun regizor….asta înseamnă că există suficient de multe șanse ca Guillermo del Toro să fie recunoscut pentru meritele sale.  Dar, din cauza concurenței, pelicula nu are suficient de multe șanse, însă, la Cea mai bună actriță în rol principal sau Cel mai bun actor în rol secundar….Are oare mai mare probabilitate de a învinge la Cea mai bună actriță în rol secundar? Poate, dar nu cu certitudine.  Octavia Spencer este plăcută ca Zelda, prietena și interpreta Elisei, dar nu se poate spune cu siguranță că e și favorită la câștigarea trofeulului.

Categoriile secundare s-ar putea să îi ofere câteva oportunități de a lua premii. Mai precis Cea mai bună coloană sonoră, Cele mai bune decoruri sau Cea mai bună imagine.

Pe care dintre aceste filme le vezi câștigând la categoria Cel mai bun film? Cine crezi că va câștiga mai multe statuete în această noapte?

surse foto: peepingmoon.com, en.wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.