„Noi 4” – Teatru pentru Camelia Rusu

  0
  456

  ”O cheamă Camelia şi nu, nu poartă baticuţul roşu pentru ca îi vine superb ci pentru că nu mai are par în cap, i-a căzut de la chimioterapie. Are 23 de ani şi, încercând să trateze o infecţie de la o măsea care nu ceda la antibiotice, a descoperit că are leucemie acută. Măduva ei nu e bună de nimic şi îi trebuie un transplant care costă 150.000 de euro. Părinţii ei n-au economiile astea, aşa cum nu le am nici eu şi presupun că nici unul dintre cei 5000 de prieteni ai mei şi vreo 900 de followersi. Tot ce au e fata asta bolnavă, fata asta din care se scurge viaţă, deşi ea are cel mai frumos zâmbet şi cei mai frumoşi ochi. Acum e internată la Colţea, ceea ce nu sună prea optimist. L-am sunat pe tatăl ei aseară (am găsit numărul pe internet) şi i-am spus că suntem nişte actori cât de cât cunoscuţi prin subsoluri, ba unu’, doi, chiar şi pe scene mari şi că vrem să facem şi noi ce-om fi în stare pentru fata lui. Planul e ăsta: pe 28 şi pe 29, de la zece jumătate noaptea, la ArCub, vom juca în prima seară „7 dintr-o lovitură” şi în a doua „Noi 4”. Nu s-a putut mai devreme, e din scurt şi timpul nu curge deloc în favoarea Cameliei, aşa că am zis să fie cât mai repede. Ora e tâmpită, ştim şi noi, dar a fost singura la care suntem toţi liberi şi e liberă şi sala. Marius Manole joacă în serile alea „Însemnările unui nebun” tot pe scena ArCub şi, cum termină, rămine pe scenă şi joacă alături de noi, spectacolele pentru Camelia. Intrarea va fi liberă, ieşirea va fi pe lângă o cutie în care adunăm zile în plus pentru Camelia. Sperăm din toate inimile noastre de oameni care n-am vrea să avem vreodata ghinionul Cameliei, că o să veniţi şi că o să puneţi în cutia aia măcar banii pe care îi daţi de obicei că să ne vedeţi la Green sau Godot. Sala ArCub are aproape 400 de locuri, dacă am umple-o două seri la rând, ar însemna nişte măduvă cât de cât. Nu ştiu să formulez mai bine de atât, aş vrea să fiu cel mai bun scriitor în momentul ăsta ca să vă fac să veniţi dar nu mă duce acum mintea la mai mult. În schimb, sper că privirea Cameliei compensează neputinţele mele. Pe 28, Arcub, „7 dintr-o lovitură” şi pe 29 „Noi 4”. De la zece jumate. Suntem acolo şi ne punem speranţele într-o cutie.”

  Lia Bugnar

  Am fost şi eu, pe 29 martie la ArCub, la spectacolul „Noi 4”. Nu ştiu dacă aţi fost vreodată în sala de acolo, dar ea nu deţine mai mult de 350-400 locuri. Imaginaţi-vă că lumea venea în valuri, şi nu se mai oprea. Parterul sălii a fost umplut primul, apoi balconul, lateralele erau pline şi ele de oameni ce stăteau în picioare, iar apoi, la rugamintea Liei Bugnar, câţiva tineri fără loc, au urcat şi pe scenă, stând lângă actori. Cu toţii eram acolo pentru Cami. 500 de inimi băteau pentru o singură cauză.

  Au fost mulţi care au venit doar să lase banii, alţii mai mult pentru spectacol, dar la sfârşit şi-au dat şi ultimii bănuţi din portofel. Foarte mulţi tineri, studenţi, vedete dar şi persoane normale. A fost prezent şi tatăl Cameliei, care a avut puterea să le zâmbească actorilor printre lacrimi.

  Piesa a fost jucată mai frumos ca niciodată. A fost o noapte magică, unde s-au strâns  6150 de euro. În prima noapte, la „7 dintr-o lovitură” au fost strânşi 2350 de euro. Totalul 8500 de euro. Sigur că veţi spune că se putea mai mult, şi cu siguranţă se putea mai mult, dar orice sumă e binevenită decât nimic.

  Cu toţii am aplaudat în picioare iniţiativa minunată a actorilor: Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Maria Obretin, Marius Manole, Nicoleta Lefter, Andrei Runcanu, Cătălin Babliuc şi Anghel Damian.

  Sunt o multime de persoane implicate în diferite moduri pentru Camelia:  concerte, expoziţii de artă. Aşa că dacă aţi pierdut această ocazie, mai sunt şi altele pentru a putea dona.

  Şi dacă vă interesează ce mai face Cami în continuare, vă invit să accesaţi  site-ul şi blogul (click) personal al Cameliei.

   Echipa IqooL îi doreşte multă sănătate şi putere!

  Foto: Lia Bugnar, Nicoleta Barbu

  Redactor: Nicoleta Barbu

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.