Care este următorul nivel? Îndrăznește. Experimentează. Cunoaște.

Toamna aduce diverse oportunități de învățare odată cu începerea noului an universitar. Pe 8 octombrie 2015 va avea loc prima ediție a evenimentului Noaptea ONG-urilor studențești.

Inițiativa vine din partea comunității de membri ai organizațiilor ce activează în mod voluntar, pentru a crea oportunități de dezvoltare. Acestea sunt adresate în special tinerilor și au ca scop completarea sistemului educațional. Organizațiile care își deschid porțile pentru evenimentul Noaptea ONG-urilor studențești sunt: AEGEE, AIESEC, ASAFF, ASCIG, ASER, ASPSE, BEST, BOS, EESTEC, Club ECOTUR, PRIME, SiSC, VIP, USASE, și sunt susținute de Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnica, Universitatea București si Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

În cadrul evenimentului, tinerii interesați au ocazia de a vizita sediile asociațiilor implicate, pentru a afla care sunt proiectele pe care le desfășoară, dar și cum pot participa sau se pot implica în dezvoltarea acestora. În acest mod, inițiativa anunță oportunitatea deschisă studenților de a deveni membri, începând cu această toamnă. Prin intermediul turului, vizitatorii pot afla întreaga serie de beneficii pe care experiența de voluntar o aduce în portofoliul personal și pot interacționa cu membrii actuali, oamenii ce fac lucrurile să se întâmple.

Experiența de voluntariat  în cadrul uneia dintre asociațiile participante se adresează studenților interesați atât de dezvoltare pe plan personal, cât și profesional. Prin implicarea lor, aceștia reușesc să-și îmbunătățească diverse abilități, precum eficiența în comunicare, lucru în echipă, orientare către soluții, managementul crizei, dar și vorbitul în public. Completarea sistemului educațional vine prin partea practică indusă de aplicarea cunoștințelor acumulate la facultate, în proiecte reale, adresate în general tinerilor. Așadar, pe lângă oportunitatea de dezvoltare proprie, voluntarii au ocazia de a-și implementa ideile, dar și de a avea un impact asupra societății. Acest tip de activitate este din ce în ce mai apreciat nu doar de studenți, ci și de instituțiile academice și de angajatori.

Programul evenimentului va începe la orele 20:30, iar agenda va fi prezentată in mod particular de fiecare organizație în parte.

Turul se va continua cu o petrecere, ce va avea loc în Tonka Soul Cafe, începând cu orele 23:00 și presupune a fi o întâlnire informală cu întreaga comunitate de voluntari, într-un spațiu deschis networking-ului și distracției. A fi voluntar nu presupune doar muncă, ci și prieteni și amintiri memorabile.

ongs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here