Se pare că seara de 12 aprilie a pregătit o întâlnire cu totul deosebită. Exotică şi misterioasă, îndepărtata Japonie decide să se dezvăluie pentru o noapte în faţa celor care îşi doresc să-i pătrundă frumuseţea şi profunzimea.

Aveţi astfel ocazia de a cunoaşte specificitatea ţării care a rămas timp de secole un simbol al perfecţiunii şi echilibrului. De la ateliere de shodō, shōgi, go, origami, furoshiki sau manga până la concursuri de karaoke sau Treasure Hunting, răsplătite bineînţeles cu premii, Noaptea Japoneză promite a fi o experienţă de neuitat. De asemenea, demonstraţiile de arte marţiale şi dansuri japoneze, alături de posibilitatea de a vă îmbunătăţi cunoştinţele în materie de bucătărie asiatică vor completa frumos atmosfera niponă.

Vor avea loc proiecţii de filme artistice, documentare, concerte , anime şi publicitate japoneză precum şi ateliere de îmbrăcăminte tradiţională. Puteţi, de asemenea, participia la prezentarea susţinută de ataşatul cultural al Ambasadei Japoniei, Tomohiko Onodera, intitulată 「日本絵画史入門」(Introduction to the history of Japanese graphic art) unde aveţi ocazia să desluşiţi profunzimile istoriei japoneze.

Vă aşteptăm vineri, 12 aprilie, de la ora 20.30, la sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din strada Pitar Moş, nr.7-13, la cea de-a II-a ediţie a Nopţii Culturale Japoneze.

Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţilor de la Limbi şi Literaturi Străine, în parteneriat cu Secția de Japoneză și susținut de Ambasada Japoniei.

Redactor:  Stanciu Flavia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here