Noaptea Culturală Polonă – un nou proiect pentru Institutul Polonez

0
193

Ce este  “Noaptea Culturală” ?

Noaptea Culturală este un proiect recurent, înființat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Evenimentele desfășurate sub această umbrelă au urmărit, spre exemplu, în anii trecuți, popoarele ruse, olandeze, japoneze, britanice sau italiene.

Succesul acestora pare că i-a încurajat pe organizatori, astfel încât, săptămâna aceasta, pe 16 decembrie, suntem invitați la o nouă ediție. De această dată, Asociația va pregăti, alături de Institutul Polonez și Erasmus Student Network, Noaptea Culturală Polonă.

De ce?

Pentru că se dorește promovarea multiculturalității și informarea maselor asupra valorilor altor popoare. Parteneriatul cu Erasmus direcționează evenimentul spre studenți, încurajând astfel toleranța culturală și integrarea internațională. Institutul Polonez, în special, are drept obiectiv “aducerea Poloniei mai aproape, dincolo de hotarele ei.”

Cum?

Una din principalele modalități prin care Institutul își propune prezența activă a Poloniei în viața altor țări este susținerea învățării limbii în afara hotarelor. În acest sens, în cadrul evenimentului va fi organizat un Language Workshop.

Noaptea Culturală Polonă - un nou proiect pentru Institutul Polonez

Dacă aveți o pasiune genrerală pentru povești, cultură sau etnologie, trebuie să știți că Noaptea Culturală Polonă va include și un History Workshop. Acesta va fi susținut de către Kamil Kopyczyński, student al Facultății de Istorie, dar și de către doamna lector Justyna Szczepaniak. Aici veți putea afla povești, legende și tradiții de Crăciun polone. Pe aceeași linie tematică, vă veți putea alătura și unui cerc de lectură.

Vor există însă și activități mai distractive și mai dinamice, precum Dance Workshop-ul, unde veți putea experimenta dansuri tradiționale polone. Organizatorii promit și câteva jocuri energice, cum ar fi un Treasure Hunt.

Nu este uitată nici posibilitatea relaxării la o proiecție de film sau o piesă de teatru în Noaptea Culturală Polonă.

Unde și de la ce oră?

Organizatorii vă invită să vă simțiți ca pe o străduță din Cracovia începând cu ora 20:45, la sediul din strada Pitar Moș al Facultății de Limbi și Literaturi Străine. 

sursă foto: asls.ro, jurnal-de-polonia.blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.