În ultima perioadă, cele mai interesante evenimente din capitala noastră se petrec prin case, apartamente şi conace. Au apărut din ce în ce mai multe comunităţi cu idei îndrăzneţe, cu initiţiative social-culturale şi spirit creativ. În ciuda autorităţilor ostile şi a mediului social apatic, oamenii au început să se implice din ce în ce mai mult, iar casele s-au transformat, încetul cu încetul, din simple dormitoare în mici centre culturale. Oamenii se adună într-un singur loc, schimbă idei, pun la cale proiecte diverse şi captivante, dar se şi distrează de minune împreună.

Astfel, golul pe care îl lasă în mod deliberat instituţiile oficiale şi rigide este umplut prin crearea unei reţele culturale descentralizate. O reţea informală este foarte rezistentă, atâta timp cât comunităţile care fac parte din ea sunt vii, în timp ce un institut poate fi „uşor de decapitat”.

Noaptea Caselor e o punte între aceste comunități. E un eveniment care dă coerență unui nou curent cultural. Mai personal, mai liber, mai eficient, mai mișto. Fiecare dintre aceste comunități a ajuns focar de inovație și de spirit liber, care injectează sens în viețile celor implicați. Nu e așa că ai vrea și tu să le cunoști?

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 septembrie, începând de la ora 18:00 şi până la 7:00 dimineaţa, a doua zi. Poți da join evenimentului de pe Facebook și nu uita să îți inviți și prietenii!

Programul este următorul:

 1. AvanPost
 2. Carol 53
 3. Casa Jurnalistului
 4. Casa Costa-Foru
 5. Casa Lupu
 6. Centrul Donici
 7. Cetatea Artelor
 8. Colivia
 9. Elisabeta
 10. Grădina Sticlarilor
 11. Home Mătăsari
 12. Incubator 107
 13. Insula 42
 14. Learning House
 15. Manasia Hub
 16. Plantelor
 17. Teatru 7
 18. Vişini Hub
 19. Artskul

Intrarea este liberă, bineînțeles.

Mai multe detalii poți găsi pe site-ul oficial: noapteacaselor.tumblr.com, iar harta caselor o găsești aici.

Ne vedem pe la case!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here