NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR LA TES

0
40
TES Gallery

Vineri, 6 octombrie, de la ora 19:00, Teatrul Evreiesc de Stat își deschide porțile pentru iubitorii de artă, într-un eveniment special dedicat lor, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor.

TES Gallery se va alătura celor peste 150 de galerii din țară și va prezenta lucrările Janei Gertler și ale Filomelei Bucur, alăturându-se prin cele două expoziții punctelor de interes de pe harta artei contemporane din București.

TES Gallery își va face debutul la NAG 2017 cu LUMEA LUI FILOOO (curatori Carmen Iovițu și Diana Savu) și VITRALIILE DOAMNEI GERTLER (curator Adrian Buga), lansând către public invitația Teatrului Evreiesc de Stat de a cunoaște și de a admira universul cromatic al operelor celor două artiste. Povești cu obiecte și personaje ce abundă în culoare și vibrație, puse în valoare prin jocuri de lumini, umbre și proiecții digitale.

Jana Gertler are capacitatea de a aşeza în lucrările ei particularul neprihănit, de a deosebi esenţa lucrurilor, de a urma cu docilitate întorsăturile şi farmecele realului plin de candoare. Aprecierea estetică a lumii conduce la o viaţă demnă, plină de bucurie şi activitate; a recunoaşte frumuseţea lumii, în imaginaţia pură, este cel mai bun remediu împotriva scepticismului şi a inactivităţii, iar într-o persoană ca Jana totul este armonios, clar şi complet ca într-o operă de artă. Viaţa pentru ea are misiune formativă, dă chipul exterior şi exprimă ceea ce este interior. Întreaga sa operă stă sub semnul evocării. Devine, aşa cum îmi declara: „o placă memorială pusă la sinagogă de către un copil care şi-a adorat familia”. (Adrian Buga)

Programul NAG Național inițiat și coordonat de Asociația Ephemair este dezvoltat în orașele participante de către partenerii săi locali.

Informații complete despre NAG sunt disponibile pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro si pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS).

TES Gallery va fi organizată în foierului teatrului (str. Iuliu Barasch, nr. 15), atât la parter, cât și la primul etaj. Evenimentul se va încheia pe 7 octombrie, la ora 2.00.

Intrarea va fi liberă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.