sâmbătă, mai 21, 2022
Recrutare IQool
AcasăDespre tineNo make up și impactul asupra vedetelor

No make up și impactul asupra vedetelor

Cum ar fi o zi în care să nu folosești make-up? Să te privești în oglindă și să știi că ești frumoasă, cu toate imperfecțiunile tale. Nu mai te gândi la ceea ce spun ceilalți, Alicia Keys regretă asta: „Și toate acestea, într-un fel sau altul, s-au bazat prea mult pe ceea ce au crezut ceilalți despre mine”. 

În copilărie, oamenii nu știau ce este perfecțiunea. Nu se îndoiau de ceea ce sunt, nu purtau măști. Ce s-a schimbat?

Mass-media și promovarea perfecțiunii

Mass-media este una dintre cele mai importante surse de informații. Are un impact puternic pentru că este o prezență constantă în viața oamenilor. Ce promovează? Perfecțiunea! Acest standard de neatins îi face pe oameni să se îndoiască de ceea ce sunt.

Ni se induce faptul că avem nevoie de anumite produse pentru a avea încredere în noi, pentru a zâmbi, pentru a fi frumoase.

Pe bannere, în spot-urile publicitare ne confruntăm cu femei perfecte. Care nu au nici cel mai mic coș pe chip. Aceste femei ne fac să ne simțim că nu suntem de ajuns. Uitați de aceste standarde și puneți în lumină ceea ce sunteți. Cu coșuri sau fără, cu pistrui sau fără, cu alunițe sau fără. Tocmai imperfecțiunile ne fac diferiți. Vrei să ieși din mulțime?  Nu purta măști, fii naturală!

Provocările vedetelor: selfie-uri no make up pe Instagram!

Zeci de vedete au acceptat provocarea #NoMake-Up. Acestea au mărturisit că s-au săturat să se ascundă sub măști și vieți perfecte. Printre cele care s-au remarcat cel mai mult sunt Alicia Keys, Salma Haiek, Niatia Kiklan.

Alicia Keys susține faptul că motivul pentru care purta make-up era să îmbunătățească părerea celorlalți despre ea:

 „De fiecare dată când ieșeam din casă, îmi făceam griji că nu mi-am pus machiajul: dacă cineva voia o fotografie? (…)  Și toate acestea, într-un fel sau altul, s-au bazat prea mult pe ceea ce au crezut ceilalți despre mine”.

Tot ea a afirmat că a renunțat la make-up:

„Pentru că nu mai vreau să mă ascund. Nu fața mea, nu mintea mea, nu sufletul meu.” Alicia Keys

Niatia Kiklan este de părere că în acest cerc vicios în care oamenii încearcă să pară mai mult decât sunt, uită ceva extrem de important: „Unii oameni poartă atâtea peruci și se machiază încât uită cum arată cu adevărat”.

 Ziua No Make-up

Rave Ministries, o fundație din Statele Unite a creat o campanie „No Make-up November”. Scopul acesteia este să le amintească femeilor că sunt frumoase exact așa cum sunt.

Au participat peste 1000 de persoane, având un impact major asupra femeilor. O altă campanie interesantă a fost „Children in Need” care încuraja colectarea de fonduri lăsând make-up-ul o zi. În urma acestei campanii s-a creat „ziua fără machiaj” care are loc pe 9 noiembrie.

Așadar, vă provoc și pe voi să renunțați la make-up. Și mai important: la ceea ce cred ceilalți despre voi. Nu trebuie să demonstrați nimănui nimic.

Decât să investești bani în măști după care să te ascunzi, mai bine investește în dezvoltarea ta personală!

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular