Se dă din nou startul la concursul „Se caută fotografia lunii”. Organizat de Nikonisti.ro, competiția de anul acesta este dedicată fotografilor de portret, în fiecare lună fiind stabilită o temă specifică acestei categorii.

Pentru luna ianuarie, fotografii care doresc să își arate talentul și originalitatea vor trebui să realizeze cea mai bună imagine alb-negru de portret, care va fi evaluată de un juriu format din fotografii Gina Buliga și Bogdan Comănescu. Câștigătorul va fi recompensat cu un voucher în valoare de 1000 lei cu care își poate cumpăra echipament Nikon și va avea onoarea de a-i fi inclusă fotografia în calendarul Nikon 2016.

portrait_photography_0108325

Alegerea fotografiei câștigătoare se va face după următorul sistem: vor fi două topuri, al juriului și al publicului, iar primele 10 fotografii din ambele topuri vor primi punctaje de la 1 la 10 (10 e cea mai bună, apoi se continuă până la 1, care reprezintă locul al zecelea); la final, punctajul e obținut din media aritmetică a celor două punctaje, iar dacă va fi egalitate, câștigă fotografia care a primit mai mult puncte de la juriu.

Cei care vor să participe la concurs, se pot înscrie până la 8 februarie, iar fotografiile pot fi votate în perioada 9 – 20 februarie. Conform regulamentului concursului, pentru a înscrie fotografia, aceasta trebuie încărcată din contul de pe nikonisti.ro, din secțiunea „concursuri”. Mult success!

Surse foto: www.wallcoo.net, simsa.dsu.dal.ca.