Nicoleta Cristina Dragu – româncă olimpică la patru materii

  0
  174
  Nicoleta Cristina Dragu - româncă olimpică la patru materii

  Nicoleta Cristina Dragu – româncă olimpică la patru materii

  Nicoleta Cristina Dragu – numele succesului. O tânără de 18 ani din Galați ne arată cum să-ți creezi drumul prin participarea la olimpiade. Mă adresez la plural, pentru că Nicoleta e olimpică la patru materii: franceză, română, istorie și engleză.

  A dat semne încă de la început că e înzestrată. De la cinci ani a început să citească. În prezent, e elevă la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați. Se mândrește cu nu mai puțin de 44 de premii la olimpiade, ceea ce e un imens record chiar și pentru un olimpic.646x404 (1)

  Prima olimpiadă a fost în clasa a V-a, la limba română. Interesant e că profesorii au suplimentat locurile, după ce au văzut compunerea în versuri pe care o făcuse. La faza națională a primit premiul special pentru discurs persuasiv. A fost un prim pas pentru drumul pe care urma să și-l construiască.

  Elevă în clasa a XII-a, Nicoleta se pregătește pentru bacalaureat, dar și pentru participarea la olimpiade. Nu la una, ci la trei: storie, engleză și limba română.

  Cu toate că și-ar putea cu ușurință construi un drum la o facultate în străinătate, Nicoleta va rămâne în țară. Aceasta va alege o facultate care combină toate pasiunile ei, și anume Facultatea de Istorie, secția Relații internaționale și Studii europene.

  Tânăra se gândește la o carieră în diplomație după terminarea studiilor, dar nu exclude nici implicarea în politică. Ea consideră că schimbarea vine de la noi, cu toate că în România e mai greu să performezi în acest domeniu.

  De plecat din țară nu se pune problema. Simte că aici îi e locul și simte acel atașament față de România.

  Nicoleta Cristina Dragu e un exemplu de tânăr implicat al României. Prin muncă și educație și-a clădit propriul drum spre succes. E acel tip de persoană care trebuie susținut și echilibrat pentru a continua și pentru a face schimbarea de care avem nevoie. Nicoleta ne arată cum să-ți creezi drumul prin participarea la olimpiade – franceză, română, istorie, engleză – și cum să rămâi în România ca să continui ce ai început.

  sursă foto: www.adevărul.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.