sâmbătă, iunie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipNew Landscapes vin in februarie la Prietenii Muzicii

New Landscapes vin in februarie la Prietenii Muzicii

Miercuri, 19 februarie 2014, începând cu ora 19:00, Prietenii Muzicii vă invită la un nou concert de muzică jazz interpretată de grupul vocal-instrumental New Lanscapes. Evenimentul va avea loc la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralelă cu str. Pitar Moș).

afis februarie

New Landscapes este un grup muzical înființat în primăvara anului 2013, la Iași. Inițial un trio clasic de jazz (voce, pian, și contrabas), repertoriul lor s-a îmbogățit prin prezența percuționistului Tavi Scurtu, cunoscut atât în domeniul jazz-ului, cât şi ca participant la proiecte aparţinând altor zone muzicale (Eduard Jak Neumann Quartet, Iordache, Moody Stuff, Norzeatic).

În acest proiect, vocalista şi actriţa Ana Maria Galea, împreună cu cei trei muzicieni, Daniel Csikos la pian, Michael Acker la contrabas şi Tavi Scurtu la percuție, propune noi sonorităţi pentru piese standard din repertoriul de jazz, dar şi piese compoziţie proprie sau aparţinând unor alte genuri muzicale.

Concertul face parte din programul „Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Proiectele din cadrul programului „Oportunităţi la tine acasă”, dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte, urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tinerii muzicieni români de valoare.

Stagiunea „Prietenii muzicii în Universitatea Bucureşti” face parte din proiectul „Musica Mobile”. Partenerii programului sunt Universitatea din Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (UNMB) şi Radio România Cultural (RRC).

 

RELATED ARTICLES

Most Popular