Două filme prin care Netflix te ajută cu înfruntarea insecurităților

0
416
Netflix
sursă foto: Gifer

Mulți tineri sunt supuși insecurităților și bullying-ului, se confruntă cu crize majore de identitate și încearcă să își facă ordine în viață. Din acest motiv, aceeași tineri caută fel de fel metode pentru a-și depăși aceste „slăbiciuni”. Netflix vine într-ajutorul acestora prin anumite filme și seriale a căror scop este să te facă să vezi că și alte persoane trec prin aceleași lucruri. Eu am găsit recent două filme care mi-au plăcut și consider că mai multă lume ar trebui să audă despre ele, în cazul în care identitatea lor este pusă sub semnul întrebării on a daily basis.

Netflix
sursă foto: Giphy

 

Sierra Burgess is a Loser/ Sierra Burgess este o fraieră

Synopsis Netflix: SMS-ul lui era pentru una mai drăguță, mai populară. Dar ea l-a fascinat cu cuvintele ei și îl vrea „online” permanent.

Netflix
sursă foto: IMDB

Ceea ce sună ca o poveste clasică adolescentină, de relație online, are de fapt un substrat mult mai adânc. Sierra este o fată batjocorită pentru că nu se încadrează în tiparul corporal al unei majorete, într-atât încât este numită grasă și urâtă pentru asta. Deși excelează din punct de vedere academic și aspiră să ajungă la Standford, lipsa încrederii sale de sine o trage în jos pe plan social și nu numai.

Antagonista filmului se află la polul opus: dacă Sierra are o familie care îi oferă iubire necondiționată, Veronica, șefa majoretelor, are o situație neagră acasă din cauza mamei. Între cele două se naște o prietenie cel puțin neobișnuită, cauzată de către un băiat și în timp ajung cele mai bune prietene.

Este un film despre depășirea stereotipiilor legate de aspectul fizic, emoțional, care are o dublă perspectivă prin intermediul relației în dezvoltare dintre protagonistă și antagonista care învață să vadă lucrurile dintr-o altă perspectivă. (Puncte bonus pentru că rolul băiatului care e interesul amoros al Sierrei este al aceluiași actor din „Tuturor băieților pe care i-am iubit”)

 

Nappily Ever After

Synopsis Netflix: Prieten perfect, slujba perfectă, păr perfect… furtuna perfectă. Viața îi va arăta că perfecțiunea e un mit.

Netflix
sursă foto: IMDB

Dacă ai părul creț și ai vrea să stea altfel într-o zi după ce te trezești, te înțeleg. Dar e același caz valabil și pentru părul drept. Acest film este despre o femeie care are în aparență viața la care râvnește oricine. Dar, mai presus de orice, își adoră părul și vrea să fie mereu drept. Pe parcursul filmului părul său perfect trece prin câteva schimbări care îi răstălmăcesc întreaga existență. În aparență distrusă, învață pe parcurs că frumusețea interioară e mult mai importantă și că oamenii o pot schimba la orice vârstă.

Chiar dacă perfecțiunea relativă în care a trăit 30 de ani se evaporă prea repede, schimbarea o face o persoană mai bună, mai generoasă și mai iubitoare pentru că își acceptă și conștientizează defectele. Când nu mai poate controla totul nu poate decât să accepte că viața e mai frumoasă dacă își permite să facă greșeli.

Personal, mi-au plăcut mult ambele filme. Ca orice om, am insecurități. Însă prin intermediul filmelor și al personajelor în care mă regăsesc îmi este mai ușor să le accept și să le văd ca pe ceva pozitiv uneori. Netflix îmi este mereu la îndemână în momentele în care am nevoie să-mi pun deoparte grijile pentru 2 ore. Pe voi ce filme v-au ajutat? 

Netflix
sursă foto: giphy