Începând cu luna ianuarie, iubitorii de seriale din România vor putea să beneficieze de cunoscutul serviciu Netflix.

Oficialii platformei de streaming on-demand au anunțat în urmă cu câteva luni că urmăresc să-și extindă serviciile în mai multe țări, pregătind oferte personalizate și prețuri diferențiate.

Reed Hastings, CEO Netflix și David Wells, CFO-ul companiei, au declarat într-o scrisoare către acționarii Netflix că „strategia noastră de expansiune internațională din ultimii ani a fost să ne extindem cât mai repede, rămânând totodată profitabili la nivel global. Progresul a fost atât de puternic, încât putem finaliza expansiunea globală în următorii doi ani, deci mult mai devreme decât ne-am așteptat. Ne propunem să obținem profituri globale semnificative începând cu anul 2017. Oferim serviciile Netflix în circa 50 de țări și deja am învățat ce conținut preferă oamenii. Accelerarea extinderii la 200 de țări va fi posibilă mai ales grație dezvoltării extraordinare a internetului, inclusiv pe telefoane, tablete și televizoare inteligente.

În țara noastră, Netflix va intra cu prețuri preferențiale, însă, pentru a vă face o idee despre costul unui abonament, iată care este oferta din Statele Unite ale Americii:2

  • Basic- 7.99 $/ lună pentru a avea acces cu un singur device
  • Standard- 9.99 $/ lună pentru a avea acces cu 2 device-uri simultan
  • Premium- 11.99 $/ lună pentru a avea acces cu 4 device-uri simultan

În altă ordine de idei, există o propunere la nivelul Uniunii Europene conform căreia orice persoană abonată la Netflix va putea accesa platforma din orice țară membră UE, la prețul realizat în țara de apartenență. Spre exemplu, dacă un italian călătorește în Franța va putea accesa platforma Netflix la prețul din Italia și în Paris. Propunerea nu a fost încă acceptată, așadar companiile media au permisiunea de a bloca utilizatorii care vor să acceseze conținutul on-demand pe teritoriul UE.

Cu toate acestea, există o serie de întrebări care așteaptă un răspuns. De exemplu, nu s-a discutat încă perioada în care utilizatorul poate beneficia de prețul stabilit la abonamentul inițial. Altfel spus, dacă un român încheie un abonament Netflix în București (la un preț mai mic), iar apoi se mută în Germania, el va plăti prețul stabilit în țara natală.

Dacă proiectul va fi aprobat se va implementa în șase luni, timp în care toate companiile media se vor putea alinia noilor reguli.

Sursă foto: yahoo.com, blogs.indiewire.com, metropotam.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here