Netflix anunță noi programe originale de animație bazate pe universul iconic al lui Roald Dahl

0
865
Logo Netflix

Netflix va recrea și va pune în scenă unele dintre cele mai iubite povești din lume: Charlie and the Chocolate Factory (Charlie și Fabrica de Ciocolată), Matilda, The BFG (Marele Uriaș Prietenos), The Twists (Vrăjitoarele) și multe altele

Hollywood, Calif. și Londra, UK – 28 octombrie 2018 – Willy Wonka și Oompa-Loompas se alătură lui The BFG (Marele Uriaș Prietenos), Matilda, The Twist (Vrăjitoarele) și altor personaje iconice care și-au găsit împreună o nouă casă la Netflix! Împreună cu Roald Dahl Story Company, Netflix anunță astăzi că extinde universul de povești Roald Dahl pentru publicul din întreaga lume, cu noi producții exclusive animate originale, bazate pe cărțile îndrăgitului autor. Printre acestea se numără Charlie and the Chocolate Factory (Charlie și Fabrica de Ciocolată), Matilda, The BFG (Marele Uriaș Prietenos), The Twists (Vrăjitoarele) și multe alte titluri iubite în întreaga lume.

Poveștile lui Roald Dahl au inspirat mult timp lungmetraje premiate și producții de teatru. Acum, pentru prima data, Netflix va reuni cele mai bune echipe de creație, design și scenariști, pentru a dezvolta poveștile în primele serii animate premium de acest fel și episoade speciale pentru ca publicul de toate vârstele și familiile să se bucure împreună. Netflix intenționează să rămână fidel spiritului și tonului lui Dahl, construind în același timp un univers de povești pline de imaginație care se extinde dincolo de paginile cărților.

„Misiunea noastră este să oferim experiența magică și unică, precum și mesajul pozitiv al poveștilor lui Roald Dahl cât mai multor copii din întreaga lume”, a spus Felicity Dahl, soția regretatului Roald Dahl. „Acest parteneriat cu Netflix marchează o mișcare semnificativă spre a face acest lucru posibil și este un capitol nou incredibil de interesant pentru compania Roald Dahl Story. Roald ar fi, știu asta, încântat”.

„Este o onoare și o bucurie să pătrundem în lumile extraordinare ale poveștirilor lui Roald Dahl și suntem recunoscători pentru încrederea arătată de Compania Roald Dahl Story și familia Dahl echipei Netflix pentru a transmite momente de bucurie familiilor din întreaga lume”, a declarat Melissa Cobb, Vice President of Kids & Family Content la Netflix. „Avem o mare ambiție creativă de a reimagina călătoriile numeroaselor personaje Dahl îndrăgite de toată lumea, în moduri proaspete, contemporane, utilizând cele mai bune tehnici de animație și producție.

„Netflix este cunoscut pentru capacitatea de a spune povești relevante într-o manieră inovatoare”, a adăugat Gideon Simeloff, Strategy Director la The Roald Dahl Story Company. „Nu există alt loc în lume care să poată oferi divertisment animat pentru întreaga familie la o asemenea calitate și la o scară similară”.

Lista titlurilor parte din înțelegerea dintre Netflix și Roald Dahl Story Company include Charlie and the Chocolate Factory (Charlie și Fabrica de Ciocolată), Matilda, The BFG (Marele Uriaș Prietenos), The Twits (Vrăjitoarele), Charlie and the Great Glass Elevator (Charlie și Marele Ascensor de Sticlă), George’s Marvellous Medicine (George și Miraculosul său Medicament), Boy – Tales of Childhood, Going Solo, The Enormous Crocodile, The Giraffe and the Pelly and Me, Henry Sugar, Billy and the Minpins, The Magic Finger, Esio Trot, Dirty Beasts și Rhyme Stew.

Producția primei serii animate Netflix Dahl este programată să înceapă în 2019.