Navi
sursă foto: arhiva personală

Fiecare weekend sosește cu aceeași întrebare pentru unii: „Ar trebui să stau acasă, să mă relaxez sau ar fi mai bine să ies în oraș cu prietenii?”. Ei bine, eu fac parte din această categorie de oameni pentru care fiecare weekend înseamnă o alegere. Adevărul este că în timpul săptămânii, petrecându-mi majoritatea timpului la birou, mă gândesc la ce activități aș putea face în weekend și deja încep să-mi fac planuri în acest sens. Și nu mă înțelege greșit, îmi iubesc jobul, dar iubesc în egală măsură și weekendul. Totuși, vineri seara se resimte oboseala acumulată în timpul săptămânii, iar planurile la care mă gândesc întreaga săptămână sunt detronate de tentația serialelor și lenevitului pe canapea. Nu sunt singura căreia i se întâmplă asta, nu-i așa?

Sâmbăta trecută intenționam să-mi petrec toată ziua uitându-mă la serialul meu preferat. Dar după un maraton de 5-6 episoade, am simțit nevoia să ies la o plimbare. Și cum prietenii nu te lasă niciodată la greu, am format un grup de 4 persoane și, la recomandarea unuia dintre ei, am mers la El Grande Comandante Pub and More unde avea loc evenimenul NAVI LIVE – Acoustic Session. Nu cunoșteam locul respectiv, nici artista care urma să intre pe scenă. Însă, sunt curiosă de fel, așa că mi-am spus “why not”. Am ajuns la aproximativ 20:30, chiar înainte ca NAVI să înceapă concertul său în varianta acustică, alături de chitaristul Andrei Grigore.
Navi
sursa foto: https://www.facebook.com/events/500903513678977/

Am fost întâmpinați încă din primele secunde cu o atmosferă chill și până și vremea a fost de partea noastră. Deși inițial ne așteptam să plouă, ne-am putut bucura de întreg concertul stând pe terasă. Aflasem de la prietenul care a sugerat să mergem la evenimentul NAVI LIVE că artista realizează cover-uri, dar are în același timp și o carieră solo. Printre primele cover-uri interpretate se numără melodia Scared to be Lonely (Martin Garrix, Dua Lipa), iar aceasta se află în topul playlist-ului meu. Nu ascultasem până atunci nicio variantă acustică a piesei respective, dar am fost plăcut surprinsă de modul în care a interpretat-o NAVI, de emoția pe care a transmis-o prin intermediul melodiei.

De asemenea, m-a atras în mod deosebit piesa Picture Perfect, urmând apoi să aflu că aceasta a marcat debutul carierei solo a artistei, fiind lansată în 2014, după ce NAVI se familiarizase deja cu acest domeniu artistic prin numeroasele colaborări pe care le-a avut de-a lungul timpului. Videoclipul melodiei este un must watch, deoarece a dat naștere unor controverse ce au avut impact enorm asupra televiziunii românești care a interzis difuzarea acestuia:

Și când spun numeroase, nu exagerez deloc. Încă de la vârsta de 12 ani, când a făcut primul pas în muzică, a reușit să acumuleze suficientă experiență, lucrând cu artiști precum Morandi, Hotel FM, Anca Florescu, Bijou, VAIDA, Foișorul de Foc, Aurelian Temișan, Roxana Nemeș, Julie Mayaya, Mihai Toma & Passione, în calitate de compozitor și textier. Apoi, timp de 4 ani, a făcut parte din duo-ul pop-rock “Alexandra & Alec”, reușind împreună să lanseze 3 single-uri și să susțină o serie de concerte live. După succesul single-ului Picture Perfect, artista a lansat alte două single-uri care au urmat același traseu precum primul, “The Burning Process” și “Eyes Wide Shut”. Cunoști piesa “Change” care a reprezentat România la Eurovision 2011? Versurile melodiei sunt scrise de NAVI! Anul 2017 a marcat un nou început în cariera sa prin semnarea contractului cu faimoasa casă de discuri Electrecord în vederea lansării primului său album, ”Songbird”.

NAVI este o tânără cu debordează de energie și bună dispoziție, iar partea cea mai bună este că îți poate transmite asta și ție prin interacțiunea pe care reușește să o stabilească cu publicul său. Am avut chiar plăcerea de a o cunoaște personal în momentul în care a coborât de pe scenă pentru a-și saluta publicul în adevăratul sens al cuvântului. Imaginea pe care și-a conturat-o în timpul concertului era în concordanță cu cea din afara concertului.

Evenimentul a fost posibil datorită echipei Ro Events care deja a făcut o tradiție din a aduce în fața publicului ultimele noutăți din industria muzicală, dar și a echipei Hai Să Cunoști care cuprinde o gamă variată din activitățile zilnice, printre care muzică, artă, tatuaje, cărți, fotografii și multe evenimente.

Amintirile frumoase vin din lucrurile neplănuite, iar acest lucru mi-a fost dovedit încă o dată.