Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din București vă invită la conferința „Natura și orașul”, susținută de către domnul Dr. Philippe Clergeau, profesor de ecologie la Muzeul Național de Istorie Naturală din Paris și specialist în ecologie urbană și teritorială.
Conferința va avea loc vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 18.00, în Sala Multimedia a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
Membru al unor prestigioase consilii științifice naționale și internaționale, Dr. Philippe Clergeau a primit numeroase distincții științifice, printre domeniile sale de cercetare fiind și studiul relațiilor dintre ecologie și planificarea urbană, precum și gestionarea speciilor invazive. Distinsul profesor subliniază în cadrul lucrărilor sale importanța și funcțiile biodiversității ca motor al urbanismului durabil, activitatea sa de cercetare concentrându-se în principal pe metodele de îmbunătățire a biodiversității urbane.
„Pentru a atinge durabilitatea ecosistemelor urbane, orașul nu se mai poate mulțumi cu urbanismul actual, ci trebuie să integreze în mod fundamental biodiversitatea și serviciile ecologice pe care aceasta le furnizează. Deși există reglementări tehnice, referitoare la poluare, la ambianța estetică și calitatea mediului de viață citadin, doar o reconsiderare a locului naturii în oraș poate face ca aspecte cum ar fi creșterea densității urbane a automobilelor să fie acceptabile”, susține Prof. Dr. Philippe Clergeau.
Dacă doriți să aflați cât de important este rolul naturii și, prin urmare, al biodiversității plantelor și animalelor pentru un oraș, vă așteptăm să participați la această conferință!
Participarea la eveniment este gratuită! Conferința va fi susținută în limba engleză. Rezervarea, în limita a 100 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.
Conferința este organizată în parteneriat cu BRD-Groupe Société Générale, Bucharest Science Festival, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă, Asociația Parcul Natural Văcărești, Image Factory, EFdeN, ECOTIC și cu Romania Green Building Council.
Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa:
În deschiderea programului, începând cu ora 18:00, vă invităm la conferința „Natura și orașul”, susținută de către Dr. Phillipe Clegeau, profesor de ecologie la Muzeul Național de Istorie Naturală din Paris.
Între orele 19:00 și 22:00 se vor desfășura următoarele activități:
1.Ce ascunde un zoolog în rucsacul său? – Dr. Oana Paula Popa, Dr. Elena Iulia Iorgu, Dr. Ana Maria Krapal
2. Brăţări cu mesaj genetic – Larisa Bianca Cojocaru, Drd. Alberto Martínez Gándara
3. Suntem cu adevărat singuri în casă? – Dr. Elena Iulia Iorgu, Dr. Oana Paula Popa, Dr. Ana Maria Krapal
4. Savanți în bucătărie – Alexandra Popa, Mihaela Isabela Vădană
5. Muzeul și păsările Bucureștiului – Dr. Angela Petrescu
6. Incursiune în lumea paraziților externi ai păsărilor – Dr. Cristina Constantinescu, Dr. Gabriel Chișamera, Dr. Costică Adam
7. Din culisele colecției de crustacee – birou de cercetător, fragmente din viața animalelor cu carapace – Dr. Iorgu Petrescu, Dr. Ana-Maria Petrescu
8. Tehnici de preparare a insectelor – etapă importantă în organizarea colecțiilor entomologice – coordonator Dr. Melanya Stan
9. Noaptea cântăreților din iarbă – Dr. Ionuț Ștefan Iorgu
10. Specii inedite de lepidoptere și metode curioase de capturare – Dr. Mihai Stănescu
11. Entomologia criminalistică – despre insectele necrofage – Dr. Lavinia Iancu
12. Extratereștrii printre noi? Păianjenii și rudele lor – Drd. Liviu Moscaliuc
13. Lumea herpetologilor – adevărații îmblânzitori de șerpi – Dr. Tiberiu Săhlean
14. Taxidermia, între artă și știință – Radu Pană
În intervalul 18:00 – 22:00, parterul și demisolul Muzeului vor fi închise vizitării. Activitățile dedicate Nopții Cercetătorilor se vor desfășura la etajul clădirii.
Participarea la eveniment este gratuită.
Vă așteptăm cu drag!