Euro 2016

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat în Grupa Principală II la Euro 2016

Vineri, 9 decembrie, naționala feminină de handbal a României a disputat ultimul său meci din Grupa D preliminară a Campionatului European din Suedia. Meciul s-a terminat cu victoria pentru tricolore (31-26), acest lucru aducând calificarea în grupele principale la EURO 2016 pentru naționala României.

În Grupa D, România a evoluat alături de Norvegia, Rusia și Croația, obținând o înfrângere cu Norvegia (21-23) și două victorii cu Rusia (22-17) și Croația (31-26). Naţionala tricoloră a terminat pe locul 2 în Grupa D, cu 4 puncte, și va intra în grupa principală II cu 2 puncte obţinute în victoria cu Rusia din etapa a II-a. Norvegia, România şi Rusia sunt echipele calificate mai departe din grupa D, Croaţia (0 puncte) fiind eliminată din competiţie.

Echipele calificate continuă cu rezultatele înregistrate între ele, astfel că Norvegia va începe grupa principală cu 4 puncte, România cu 2, iar Rusia cu 0 puncte.

România va evolua în grupa principală II alături de Danemarca, Norvegia, Cehia, Rusia și Ungaria. Primele două clasate se califică în semifinale.

România va începe parcursul în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin din Suedia cu o partidă în faţa Ungariei. Ungaria a ocupat locul 3 în Grupa C şi are zero puncte la debutul grupei principale. Partida va avea loc duminică, 11 decembrie, la Helsingborg, de la ora 19:30 (ora României).

România şi Ungaria s-au întâlnit pentru ultima dată în urmă cu două săptămâni, la Trofeul Carpaţi, iar naționala Ungariei s-a impus cu 29-24.

Ordinea meciurilor echipei naționale este următoarea: Ungaria (11 decembrie), Cehia (13 decembrie) și Danemarca (14 decembrie).

handbal
Grupa principală I (se va juca la Goteborg) este formată din Suedia şi Serbia, ambele pornind cu 3 puncte în clasament, Germania, Franţa şi Olanda, câte 2, Spania 0.

sursă foto: sport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here