luni, aprilie 15, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatruNappily Ever After - un titlu original Netflix despre perfecțiune și defectele...

Nappily Ever After – un titlu original Netflix despre perfecțiune și defectele ei

Trăim niște vremuri destul de superficiale și în egală măsură dificile pentru o tânără femeie. Încă de când suntem mici auzim termenul de „perfecțiune” și suntem obișnuite cu păpuși Barbie, cu prințese Disney și cu modele care arată într-un anumit fel. Apoi devenim adolescente, creștem, însă stima noastră de sine nu crește și ea o dată cu noi, chiar dimpotrivă.

Despre asta este vorba în filmul „Nappily Ever After ”, un titlu original Netflix care surprinde cât de obositor poate fi uneori să fii perfect. Violet Jones este ceea ce mulți ar numi o femeie perfectă. Frumoasă, cu o carieră de succes, cu un iubit care se pregătește să devină medic, dar mai ales cu părul perfect.

Violet, o femeie cu un păr natural afro, a crescut învățată fiind de mama să nu iasă niciodată din casă fără să-și îndrepte și să-și aranjeze părul, pentru că „asta le place bărbaților, părul lung și drept.”   Astfel, Violet urma săptămână de săptămâna un ritual obositor de îndreptare a părului, nu-și lăsa niciodată iubitul să o vadă dimineața nemachiată și nu ieșea niciodată afară din casă dacă ploua pentru că i s-ar fi încrețit părul. Nu lăsa pe absolut nimeni să o vadă fără să aibă și ultimul fir de păr perfect drept.

Deși toată viața și toate activitățile sale depindeau de părul său, Violet credea că este o femeie realizată și fericită. Asta până într-o zi când realitatea a lovit-o când se aștepta mai puțin. Iubitul său îi frânge inima în momentul în care îi mărturisește că este „prea perfectă” și că relația cu ea este ca și cum ar fi întotdeauna  la prima întâlnire. Cei doi se despart, iar Violet se trezește din nou singură chiar în momentele în care credea că urmează să se logodească.

De aici începe declinul lui Violet și aventura părului ei. Într-o criză de plâns și după câteva pahare în plus de vin, Violet cedează. Se uită în oglindă, își privește părul creț pe care îl urăște atât de mult și face ceva ce îi va schimba total viața.

perfecțiune
Sursă foto: Vulture

Da! Se rade în cap, eliberându-se de stres și de constrângerea de a fi mereu perfectă cu fiecare șuviță de păr care se desprinde de capul său. Violet Jones renaște. Și apoi se bagă la somn, amețită de adrenalină, dar mai ales de vin. O femeie care a trăit toată viața în jurului podoabei sale capilare, o femeie pentru care drama însemna să nu-ți stea părul bine, o femeie „perfectă” renunță la ceea ce credea că are mai scump și mai frumos.

Cum o să reacționeze Violet dimineața când se va trezi cheală? Cum vor reacționa cei din jur obișnuiți cu o Violet mai mult decât perfectă? Cum va arăta drumul profesional, dar mai ales cel amoros al femeii care tocmai a renunțat la perfecțiune? Aflați doar pe Netflix.

Aici găsiți trailerul filmului care încearcă să demonteze cât mai multe mituri despre perfecțiune.

Alte recomandări de filme pot fi găsite aici.

Denisa Georgiana
Denisa Georgiana
Încă de când eram copil, am iubit arta de a scrie. Mă simțeam întotdeauna eu însămi atunci când făceam compuneri, atunci când scriam povești . Sunt pasionată de psihologie, de fotbal și de publicitate. Îmi plac oamenii simpli, cu lecții de viață valoroase din care pot învăța. Ador să-i ascult pe cei din jurul meu și să le interpretez poveștile în articolele mele. Prin decizia de a mă alătura redacției Iqool, am făcut primul pas spre a-mi urma visul, acela de a scrie cu pasiune pentru o revistă. Citatul meu preferat este: " Sometimes good things fall apart so better things can fall together " (Marilyn Monroe)
RELATED ARTICLES

Most Popular