Muzica alternativa romaneasca

0
10

Foarte multa lume nu asculta muzica romaneasca din cauza stereotipurilor. Ei cred ca aceasta se rezuma la trap de proasta calitate si manele. In realitate, exista un numar considerabil de trupe si artisti de muzica alternativa si rock. Citeste in continuare pentru a descoperi cateva trupe interesante.

1. Robin and the Backstabbers

Prima si preferata mea este Robin and the Backstabbers, o trupa de pop melodramatic si rock. Melodiile lor se simt ca niste nopti de vara, iar versurile sunt pura poezie. Discografia lor consta in 3 albume din aceeasi serie, „Bacovia Overdrive”, al treilea, „Vladivostok”, fiind favoritul meu.

2. Luna Amara

Luna Amara este o trupa rock. Au debutat in anul 2000, fiind cenzurati din cauza opiniilor politice. Vocea solistului este una unica, iar versurile sunt profunde si interesante.

3.Omul cu sobolani

Omul cu sobolani este o trupa de rock alternativ fondata in ’97. Cand am descoperit trupa, am fost foarte intrigata de numele ei. Solistul are o voce suava, placuta, iar piesele lor suna ca un rasarit in Vama.

4. The Kryptonite Sparks

The Kryptonite Sparks este o trupa de muzica indie. Cantecele lor sunt incredibil de captivante, iar discografia lor este una foarte scurta, asa ca le puteti asculta toate melodiile intr-o sesiune.

5. Nuante

Nuante este o trupa de muzica rock. Consider ca este extrem de subestimata. Are doua albume lansate recent si foarte mult potential sa devina imensa.

Mult mai multa lume ar trebui sa asculte muzica romaneasca, ar trebui sa ne sustinem atat artistii cunoscuti, cat si cei subestimati.