Începând cu Ziua Muncii, muzica alternativă romanească primește în sfârșit întâietate pe un post de radio. Așa că, pentru cei care vor să asculte trupe precum Luna Amară, Grimus, Travka, E.M.I.L, Robin and the Backstabbers sau OCS, etc. mai des decât piesele comerciale difuzate enervant de frecvent, apare Radio COOPerativa Urbană. Acesta se lansează online pe 1 mai și va fi primul radio dedicat 100% muzicii alternative din România.

Nu contează că-i rock, pop, hip-hop sau electro, important e să fie o creație românească și să nu aibă acces la media tradițională din zona mainstream de care ne lovim în taxi, în unele magazine sau terase. Astfel, prin încurajarea muzicii alternative din România și concentrarea atenției exclusiv asupra acesteia, Radio COOPerativa Urbană va putea fi folosit și ca un instrument de promovare de care se vor bucura producătorii și artiștii care fac parte din industria vizată.

Acest radio a apărut ca o extensie a site-ului COOPerativa Urbană, o platformă de cultură urbană creată de Cristina Hurdubaia la sfârșitul anului 2012, „din dorința de a exista un spațiu virtual dedicat doar zonei underground-alternative, indiferent că este vorba despre muzică, teatru, film, dans contemporan sau fotografie, etc.”

Ideea de radio îi aparține lui Cristi Dumitrescu, project managerul Radio COOPerativa Urbană, iar conceptul specific a fost propus de Bogdan Șerban, responsabilul de rubrica cea mai citită de pe cooperativaurbana.ro, „Muzici de la noi” și DJ la Radio Guerrilla.

Radio COOPerativa Urbană nu mizează pe cantitatea de muzică difuzată, aceasta fiind drastic limitată având în vedere că e vorba numai despre muzica autohtonă alternativă, ci pune mult accent pe calitate. Ei promit că vor aduce sound-ul cel mai bun din online-ul românesc și nu se vor plafona pe principiul „merge și-așa”. „Deci, dă-ne tare-n difuzoare!”, spune Cristi Dumitrescu.

Radio COOPerativa Urbană este un proiect „asamblat in România” si îl puteți asculta dacă accesați www.cooperativaurbana.ro