Muzeul Național ‘George Enescu’ din Capitală se închide de luni. E ultimul weekend în care îl mai puteți vizita

0
309

Muzeul Național ‘George Enescu’ din Capitală – Palatul Cantacuzino se închide începând de luni. Weekendul acesta e ultimul în care aveți ocazia să îl vizitați.

Muzeul George Enescu se închide pentru a permite începerea lucrărilor de restaurare și consolidare a imobilului, care se vor întinde pe o perioadă de aproximativ doi ani.

„Începând cu data de 25 octombrie, sediul de la Bucureşti al muzeului – Palatul Cantacuzino – se închide. Vor începe lucrările de restaurare şi consolidare a imobilului, a căror durată estimată este de 24 de luni. Activităţile noastre vor continua atât în spaţiul virtual/online, cât şi la celelalte două sedii ale muzeului, Muzeul Naţional „George Enescu” Casa memorială „George Enescu” – vila Luminiş de la Sinaia şi Muzeul Naţional „George Enescu” secţia „Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu” de la Tescani”, au transmis reprezentanții instituţiei într-o postare pe Facebook.

Cei care își doresc să viziteze Muzeul George Enescu o mai pot face în acest weekend (23 – 24 octombrie), în programul normal de vizitare, între orele 10 și 17. Intarea va fi gratuită pentru toată lumea.

Palatul Cantacuzino, care găzduiește Muzeul George Enescu, construit între 1901 şi 1902

Palatul Cantacuzino, care găzduiește și Muzeul George Enescu, este situat pe Calea Victoriei în București.

Palatul a fost construit între 1901 și 1902 după planurile arhitectului Ion D. Berindey în stilul francez Beaux Arts, pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost președinte al Consiliului de Miniștri, poreclit „Nababul” pentru fabuloasa sa avere. După moartea „Nababului”, clădirea a revenit fiului său Mihai care, decedând în 1929, a lăsat-o prin testament soției sale Maruca, recăsătorită în decembrie 1939 cu George Enescu.

Palatul Cantacuzino a fost locul unde în 10 august 1913 s-a semnat Pacea de la București, de la finalul celui de al doilea Război Balcanic, prin care s-a stabilit ca România să preia Cadrilaterul. Edificiul a găzduit în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial președinția Consiliului de Miniștri (guvernul român).

După moartea lui George Enescu în 1955, soția sa a declarat în testamentul ei că palatul va găzdui un muzeu dedicat artistului. În 1956, a fost înființat Muzeul Național George Enescu.