Este doar o vara si o sa dispara!

 

 

Da, ați citit bine! Acest articol nu este vreun omagiu adus verii, ci dimpotrivă, vreau să arăt și părțile mai puțin plăcute cu care ne confruntăm în această perioadă. De ce am ales să fac asta? Simplu: pentru că părțile bune le știm cu toții deja, așa că nu mai are rost să le enumerăm… ar fi ca și cum ne-am uita la reluări proaste la TV.

Pare ciudat, adică de ce să nu îți placă vara… ce motive ai avea, nu? Ce fel de persoană este aceea căreia nu îi place vara? De multe ori prietenii nu mă înțelegeau când le spuneam că nu … agreez atât de mult acest anotimp, că prefer toamna, iarna, orice numai nu căldura aia infernală care te face să îți iei câmpii! În cele ce urmează o să vă enumăr motivele pentru care vara poate fi un anotimp capricios și uneori chiar enervant.

1. Moleșeala. Gândiți-vă că majoritatea dintre noi avem job-uri sau suntem implicați în tot felul de activități. You know, places you have to be, important people to meet. Ce înseamnă asta? Că nu ne putem feri de căldură, că suntem forțați să umblăm precum niște sardine prin mijloacele de transport, sau mai rău, să fim blocați în trafic cu speranța că vom supraviețui și că nu ne vom topi. Eu nu aș miza pe asta.

47449344

2. Visele de vară. Privim vara ca un fel de univers în care totul este posibil, plănuim să cucerim lumea, ne facem tot felul de planuri mărețe, toată lumea se află într-o stare de reverie și se vrea a fi de neoprit. OK, let’s take a pause, for the cause here. Nu este chiar așa… trebuie totuși să gândim la rece, zic eu.

1200437eee2d5049bd75100716c897076ad4bd01fb2fad1596d1f29302e69d8c

3. Școala/Facultatea nu este din același film cu vara. Mulți nu înțeleg asta. Nu ai cum să te bucuri de mare, de soare, de o bere la rece când un coleg vine și îți strică tot zen-ul cu întrebări legate de facultate. Cele două lucruri chiar nu se pupă deloc, dar fiind obișnuiți cu astfel de discuții devine un reflex pe care nu îl putem controla.

2os8i

4. Căldura sufocantă. Oricât de mult ai iubi vara, este imposibil să te simți bine când curg pe tine apele Cascadei Niagara… când soarele arde atât de tare încât te face să te gândești la Infernul lui Dante. OK, la prima vedere poate părea o exagerare, însă nu fiți așa siguri. Mai ieri simțeam că mă topesc mergând pe stradă. mai ceva ca o înghețată.

49120695

5. Unii iubesc vara, dar nu iubesc căldura. O contradicție interesantă pe care am observat-o la majoritatea oamenilor care îndrăgesc acest anotimp. Vor neapărat vară, soare, însă se plâng constant de temperaturile ridicate care se înregistrează (silly me, eu care credeam că asta se vrea).

Meme-Summer-VS-Winter-res

Ca să fiu sinceră, cam asta este reacția mea după ce toată zarva se termină!

hallelujah-gif

Voi băieți, nu prea aveți mari bătăi de cap. Știți exact de ce vă place vara, am dreptate?

image

Sursă foto: tumblr.com