154776_455730364491049_1746036465_n

Nu doar frigul, zăpada, luminițele de Crăciun și ornamentele vestesc venirea sărbătorilor. Cel care dă startul acestei nebunii care ne cuprinde pe toți este Moș Nicolae. Singura condiție pe care o pune Moșu’ este ca noi să fim cuminți. De când lumea, noi știm că el vine doar dacă merităm cu adevărat, dacă i-am ascultat pe părinți, am luat note bune, am mâncat toate legumele din farfurie sau dacă ne curățăm camera. Pentru cei care sunt mai rebeli, care au impresia că Moșu’ trece cu vederea, că uită sau că nu are cum să fie el atât de bine informat, li s-a pregătit o surpriză: vor primi o nuielușă în papuci semn că el nu poate fi păcălit. Bucuria de a dărui cadouri, dar și cea de a primi, ajunge la apogeu în perioada sărbătorilor. Este un sentiment care nu poate fi descris cu ușurință, deoarece te face să fii fericit, devii nerăbdător și ajungi să pierzi ore întregi prin magazine pentru a găsi cadoul perfect pentru cei dragi.

Pentru mine, noaptea de 5 spre 6 decembrie a avut dintotdeauna o importanță deosebită, pentru că în noaptea aceea stăteam cu sufletul la gură și așteptam cu nerăbdare ca Moșu’ să vină împreună cu părinții mei care făceau deseori glume. De exemplu, de regulă stăteam liniștiți la televizor când, la un moment dat, îmi spuneau că au auzit un zgomot venind din hol și că ar trebui să mă duc să văd despre ce e vorba. Recunosc că imi era puțin frică, însă îmi luam inima în dinți și până la urmă mergeam. Și bine făceam, pentru că în hol mă așteptau tot felul de cadouri: fructe, dulciuri, jucării și alte minunății. Era o seară plină de râsete și surprize frumoase. Chiar dacă în sinea mea eram conștientă că toate cadourile nu apar ca prin magie în ghete, mă lăsam dusă de acest sentiment pentru că până la urmă despre asta e vorba, să lași magia sărbătorilor să te cuprindă. Nu știu ce legende v-au spus părinții, dar cea pe care o știu eu este că Moș Nicolae intră pe gaura cheii și lasă cadouri celor mai cuminți copii.

Ce se întâmplă atunci când ajungem la o vârstă și nu ne mai aflăm sub protecția părinților? Ce se întâmplă cu toate surprizele și cadourile care apar din senin fără ca noi să ne dăm seama cum? Nimeni nu vrea ca toate aceste lucruri să dispară pur și simplu. Oriunde te-ai afla, încerci să aduci cu tine o părticică din ce înseamnă acasă. Majoritatea studenților optează să locuiască la cămin din diferite motive, iar aici ei împart camera cu cel puțin doi colegi. Inevitabil împărțind camera cu alte persoane și petrecând timpul împreună devii mai apropiat de ei și ai o anumită încredere.

În apropierea sărbătorilor, cu toții devenim homesick, melancolici și de aceea deseori în cămine atât Moș Nicolae cât și Moș Crăciun sunt prezenți și nu uită că și acolo toți îi așteaptă cu nerăbdare. În cămin fiecare are colțișorul său și îl decorează așa cum dorește pentru a se simți cât mai bine. Moș Nicolae aduce daruri simbolice, dar care au un efect profund asupra noastră. În cămine fiecare are modul său original de a face surprize în seara de 5 decembrie. Am întâlnit persoane care lipeau pe ușă un afiș frumos colorat pe care scria Santa was here și apoi când intrai urma să ai o surpriză frumoasă. Mai există și vechiul truc cu Secret Santa care este foarte popular pentru că dă o notă de mister, neștiind de la cine vei primi cadoul. Alții mai inventivi, preferă să gătească ceva special pentru colegi, făcând astfel cadoul mai deosebit și personal. Unii se gândesc la o petrecere, într-o atmosferă cozy, să invite cât mai mulți prieteni unde distracția va fi garantată și cadourile sunt din belșug. Mai sunt persoane care optează să scrie ceva pentru fiecare coleg, o mică scrisoare unde pot să expună mai bine în cuvinte ceea ce simt, lucruri amuzante, povești sau, de ce nu, și poezii. Acest tip de cadou este apreciat pentru că implică dăruire și o sensibilitate aparte. Pentru că în camin ceea ce lipsește de cele mai multe ori este mâncarea, unii se trezesc cu tot felul de bunătăți în ghete și cu o doză de bere care să le înveselească dimineața.

Vă doresc ca Moșu’ să fie cât mai darnic cu fiecare dintre voi și să aveți parte de cele mai frumoase surprize! Lăsați-ne un comentariu și spuneți-ne și nouă cele mai trăsnite și funny cadouri pe care le-ați primit.

Redactor: Roxana Ursu

Fotograf: Andreea Titianu