luni, iunie 17, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatru„Moonlight”, cel mai bun film la premiile Oscar

„Moonlight”, cel mai bun film la premiile Oscar

În lumina lunii / Moonlight a câștigat premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar! Dintr-un total de opt nominalizări, drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins).

Peste doar câteva zile, începând din 10 martie, În lumina lunii / Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

„Vreau să mulțumesc de o mie de ori companiei de producție A24. La început, filmul avea alocat un buget mult mai mic și, fără ca noi să le spunem ceva, ei au decis să mărească bugetul pentru că au crezut în proiect. Și nu ne-au pus să schimbăm nimic în schimbul acestui lucru. (…) Este minunat să fii Barry Jenkins acum, dar asta nu era valabil în urmă cu un an jumate, iar eu nu mai făcusem un film de șapte ani, așa că aveam de gând să folosesc timpul dedicat să le transmit toată dragostea mea. E păcat că lucrurile s-au întâmplat așa dar, la naiba, Moonlight a câștigat Cel mai bun film!”, a spus regizorul Barry Jenkins, după decernarea premiilor.

În lumina lunii / Moonlight urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. Povestea atemporală despre legături umane și descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieții contemporane afro-americane și o intensă meditație personală și poetică asupra identității, familiei, prieteniei și dragostei.

20151113_193323_Moonlight_D23_0117.tif

Regizorul Barry Jenkins a debutat în 2008 cu filmul Medicine for Melancoly.

Opt ani mai târziu, el revine în forță cu În lumina lunii / Moonlight, adaptarea piesei de teatru In Moonlight Black Boys Look Blue, scrisă de Tarell Alvin McCraney, și câștigă inimile criticilor, trei premii Oscar și peste alte 150 de premii și 250 de nominalizări la festivaluri din toată lumea.

În lumina lunii / Moonlight este o producție SUA.

RELATED ARTICLES

Most Popular