sâmbătă, iulie 20, 2024
Recrutare IQool
AcasăFun & culturăFilm și teatru''Monștri'', nominalizat pentru cel mai bun debut la Berlin

”Monștri”, nominalizat pentru cel mai bun debut la Berlin

Filmul „Monștri”, în regia lui Marius Olteanu, a fost nominalizat pentru cel mai bun debut, la cea dea 69-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care are loc în perioada 7 – 17 februarie 2019.

„Monștri.”, singurul lungmetraj românesc selectat la această ediție a Berlinalei și care va avea premiera mondială pe 9 februarie în cadrul festivalului, intră în competiția GWFF pentru Cel mai bun debut alături de alte 16 filme, din toate secțiunile festivalului (Competiție, Panorama, Forum, Generation).

Premiul GWFF, pentru cel mai bun debut, se acordă în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, începând din 2006 și afirmă susținerea de care tinerii cineaști se bucură din partea Berlinalei. Distincția este însoțită și de un premiu în bani, în valoare totală de 50.000 de euro, pentru regizorul și producătorul filmului. Juriul care va decide cui va reveni acest premiu este format din : Katja Eichinger, Alain Gomis, Vivian Qu.

„Monștri.” spune povestea unei zile din viața a doi tineri căsătoriți, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar și că îi judecă și resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza nevoilor, convingerilor, opțiunilor lor de viață. Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poți da celuilalt?”. Filmul observă și pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent și să decidă până la final cine sunt „monștrii“.

„Dana și Arthur, personajele principale ale filmului meu, sunt doi nonconformiști care încearcă, în ciuda lor, a ceea ce își doresc, să fie cum trebuie, pentru celălalt și pentru ceilalți. «Monștri.» vorbește despre acceptare, despre nevoia de a fi iubit și despre prețul pe care ești dispus să îl plătești pentru asta“, spune regizorul Marius Olteanu. Lungmetrajul „Monștri.” îi are în distribuție pe: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuță.

Marius Olteanu este regizor, scenarist și producător, născut în 1979, absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (2004) și National Film and Television School, Marea Britanie (2008). Cele mai recente filme ale sale: scurtmetrajul „Scor alb” (2015) și „No Man’s Land” au fost selectate în peste 30 de festivaluri, printre care: Busan International Film Festival, Tallinn Black Nights Film Festival, Festival International du Film Francophone de Namur, TIFF. Marius Olteanu este, de asemenea, și fotograf. „Monștri.” este o producție Parada Film și Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fița. Coproducător: Marius Olteanu.

Distribuit de Transilvania Film în toamna anului 2019.

Finanțatori: McCann Erickson, Next Advertising Achiziții, Havas Media, Jysk România, United Media Services, Tuborg, Orange Romania, Electric Plus.

RELATED ARTICLES

Most Popular