Ca orice lucru bun şi frumos pe această lume, copilăria are şi ea anumite momente mai puţin plăcute pe care eu personal mi le amintesc foarte bine. Când privim în urmă la acea perioadă, ne vin în minte automat clipele şi evenimentele cele mai frumoase, însă dacă ne gândim mai bine, ne vom aduce aminte şi de cele care ne-au cam înecat corăbiile. Poate este mult spus, mai degrabă erau lucruri care ne displăceau. Iată câteva dintre acestea:

1.Să nu fii lăsat afară la joacă. Este poate cel mai greu de suportat să nu fii lăsat să te joci cu prietenii în faţa blocului, eventual să îi şi auzi distrându-se. Ajungi să preferi să primeşti o palmă sau să fii în alt mod pedepsit decât să nu fii lăsat la joacă. Nu știu cam câți copii din ziua de azi cunosc acest sentiment.

playing-out

2.Să ţi se spargă mingea. Când joaca este în toi şi toată lumea este fericită, momentul când se sparge mingea este extrem de neplăcut şi demoralizant. Apar apoi acuzele între colegii de joacă, însă nimic nu mai poate fi făcut. Dacă mingea era a ta, atunci tristeţea este de două ori mai mare.

youth-sports

3.Să fii pârât părinţilor. Atunci când ai făcut o prostie, speri că ea să rămână necunoscută, însă mereu sunt prieteni sau vecini „binevoitori” care nu vor rata ocazia să te spună părinţilor. Cel puţin ştii pe viitor de cine să te fereşti.

pedeapsa copii

4.Să ai bolile copilăriei vara. Un vărsat de vânt sau un oreion venit când e soare şi frumos afară şi toată lumea se joacă, nu este o veste deloc plăcută. Pe lângă suferinţa provocată de boală, trebuie să suporţi faptul că nu ai voie să ieşi din casă.

funny-kids-pictures-sad-day

5.Să îţi pice dubluri la colecţiile de stickere. Celebrele colecţii de cartonaşe sau abţibilduri mi-au preocupat o bună parte din copilărie. Îmi aduc aminte şi acum tristeţea pe care o resimţeam în momentul în care îmi pica un cartonaş pe care îl mai aveam şi nici nu aveam posibiliatea de a face schimb.5xr3

6.Să fii gonit de către vecini din faţa blocului. Cine nu a auzit măcar odată vorbele „Plecaţi la scara voastră!” sau „Duceţi-vă pe stadion şi bateţi mingea!” ? Cum ar fi dacă dacă toţi copiii ar sta cuminţi în fata scării lor?

Evident că vremurile se schimba şi cu siguranţă aceste amintiri nu vor mai aparţine şi actualei generaţii de copii. Probabil că un moment neplăcut al copilăriei în ziua de astăzi este refuzul părinţilor de a cumpǎra copilului ultimul model de telefon mobil sau de tabletǎ.

image

Surse foto: http://www.playfulleeds.co.uk/, http://petetheplanner.com/, http://moldovacrestina.md/,

http://www.8thcivic.com/