MNAR – Evenimente la final de an 

0
42
MNAR -intalnire la muzeu-afis

„Întâlnire la muzeu” cu Adrian Cioroianu 

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.  

Invitatul lui Călin Stegerean este de această dată Adrian Cioroianu, director al Bibliotecii Naționale a României. În cadrul acestei întâlniri, care va putea fi urmărită exclusiv online, pe pagina de Facebook a muzeului, vor fi evocate coordonatele culturale parcurse în calitatea sa de istoric, realizator de televiziune și politician, respectiv ministru de externe, europarlamentar și ambasador al României la UNESCO. 

Evenimentul face parte din seria activităților pentru public desfășurate în zilele când spațiile expoziționale sunt închise. „Întâlnire la muzeu” este un proiect care își propune să privilegieze contactul cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice. Intalnire la muzeu- MNAR

Ghidaj – Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană 

Cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, directorul general al MNAR, Călin Stegerean, oferă un cadou publicului fidel al muzeului: un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană” pe care îl va realiza personal sâmbătă, 18 decembrie 2021, începând cu orele 11. Ghidajul va parcurge lucrările cu acest subiect începând cu cele realizate de pictori italieni în secolul al XV-lea și încheind cu capodopera lui El Greco „Adorația păstorilor”. 

Ghidajul este gratuit, dar accesul se face cu bilet de intrare în baza înscrierilor la adresa programari@art.museum.ro până în data de 16 decembrie 2021, în ordinea înscrierii și în limita a 15 locuri. Prezentarea certificatului verde la intrare este obligatorie (schemă completă de vaccinare, trecere prin boală sau test).