Mitul fitness-ului pentru femei

  0
  787

  Mulţi oameni trăiesc cu impresia că fitness-ul e doar pentru bărbaţi. Muşchi, forţă, greutăţi mari şi multe, multe kilograme. Probabil că, din acest motiv, salile de aerobic sunt pline de femei şi acest mit prinde din ce în ce mai mult contur printre pasionaţii sau potenţialii interesaţi de antrenamente.

  aerobics-saidaonline

  Ei bine, aflaţi că aşa ceva este total eronat. Chiar  prin numele său, „sala de fitness”, îţi oferă un beneficiu clar: fitness, adică un stil de viaţă sănătos, o condiţie fizică bună. Bodybuilding-ul sau culturismul nu au legătură cu acest concept. Vedem în reviste sau pe internet doamne care au ales o anumită cale, din pasiune pentru antrenament şi care au ajuns să-şi dezvolte masa musculară în maniera dorită de acestea. Orice rezultat sau beneficiu obţinut în urma antrenamentului, indiferent de tipul său, este facultativ. Utilizatorul, clientul, sportivul, pasionatul – numiţi-l cum vreţi – alege ce vrea să obţină în urma antrenamentului şi care este forma fizică, sportivă si mentală pe care vrea să o atingă.

  Să încercăm, totuşi, să ne gândim logic la aceste fenomene. Ce se întâmplă, pentru o femeie, într-o sală de fitness? Se dezvoltă masa musculară, deci, implicit, avem tonifiere şi scăderea gradului de grăsime. Ce se întâmplă în sala de aerobic? Exerciţii de tonifiere, deci, implicit, scade gradul de grăsime şi se dezvoltă masa musculară. Diferă tipul de antrenament şi beneficiile ulterioare ale acestuia – rezistenţă, forţă, sănătate şi aşa mai departe.

  O femeie poate, la fel de uşor, să intre în sala de fitness şi să efectueze un antrenament la aparate foarte, foarte bun. Nimeni nu o va obliga să folosească greutăţi ca un bodybuilder, ci va realiza exerciţiile aşa cum va dori, poate chiar într-un ritm rapid, care să favorizeze tonifierea şi definirea musculaturii.

  Uneori, o astfel de schimbare poate fi chiar benefică pentru o femeie. Multitudinea de aparate, gantere, bare, discuri şi alte accesorii diverse pot reprezenta chiar un exerciţiu de creativitate. Un antrenament bine făcut poate surprinde corpul într-o asemenea manieră încât rezultatele să fie chiar impresionante.

  Poate cel mai bun argument în susţinerea celor spuse mai sus ar fi următorul: dezvoltarea masei musculare (iar aici mă refer la acea dezvoltare vizibilă) se realizează pe baza testosteronului, adică hormonului bărbătesc. Având în vedere că aici vorbim de femei, e logic să tragem concluzia că ele nu-şi vor putea dezvolta, în mod natural, o astfel de masă musculară.

  Aşadar, în încheiere, vă spun doar atât: doamnelor, domnişoarelor, nu aveţi niciun motiv să evitaţi sala de fitness. Dacă sunteţi destul de creative, puteţi să realizaţi un antrenament foarte bun, urmărindu-vă, în acelaşi timp, scopul şi obiectivele stabilite. Vă aştept, oricând, la un antrenament.

  Text:Bogdan Vasile – Formator curs Instructor Aerobic – Fitness şi curs Instructor Fitness în cadrul ABC FITNESS SCHOOL

  Foto: saidaonline.com