Vă amintiți de acea voce pe care o auzim în fiecare zi anunțând calm fiecare stație de la metrou?  Este aceea care ne întâmpină dimineața când ne trezim mahmuri, grăbiți spre lucru, sau cea cu care ne încheiem programul. Dar oare care este povestea din spatele ,,vocii de la metrou”?

Se pare că povestea noastră începe undeva prin anul 2000, când actrița de teatru, Isabela Neamțu, a susținut câteva probe într-un studio de înregistrări, citind numele fiecărei stații de metrou. După aceste probe, liniștea, se așternu, actrița nemaiauzind nimic de la reprezentanții Metrorex, dar nu pentru mult timp. După o perioadă, colegii Isabelei Neamțu au fost cei care i-au semnalat acesteia că vocea ei se aude în toate stațiile de metrou.

Neplătită pentru acest rol, dar și din cauza faptului că probele au fost difuzate fără acordul ei,  actrița a  căutat timp de nouă ani să își facă singură dreptate. Astfel, zarurile au fost aruncate începând cu anul 2002, când Isabela Neamțu a semnalat cu documente oficiale, ilegalitatea folosirii vocii ei, dar fără rezultate concrete. Și astfel, povestea a continuat până în anul 2008, când actrița a hotărât să adopte calea legală, pornind într-un război fără sfârșit, cu reprezentanții Metrorex.

wbw-400x400-actorcv-49224_461482[1]

Dar punctul culminant al acestei povești se desfășoară odată cu reacția directorilor de la compania Metrorex, care, conform spuselor Isabelei Neamțu, într-un interviu acordat pentru Libertatea, au încercat să o intimideze: ,,A existat și un telefon din partea unui director al Metrorex, care m-a prevenit că probabil «nu știu cu cine mă pun». N-o să-i dau numele acum. În clipa asta, sunt mulțumită că am ales să lupt până la capăt. Deși nu acesta e capătul”.

După o lungă perioadă de lupte aprige cu reprezentanții Metrorex, Isabela Neamțu a reușit, după nouă ani, să câștige lupta împotriva sistemului, iar acum actrița cere daune morale de 137.000 de euro din partea companiei.

Sursa imaginilor: actorcv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here