Asociația Clubul Sportiv Mentor Silva anunță demararea proiectului „Sport în natură pentru toți”, inițiativă finanțată de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acțiunea „Sprijin pentru evenimente europene non-profit”.

Obiectivul general al proiectului este de a crește participarea publicului larg la activități sportive prin organizarea unei competiții de orientare adresată sportivilor non-profesioniști din cinci state (România, Bulgaria, Croația, Macedonia și Turcia), cu vârsta de 14-20 de ani, de etnii diferite și provenind dintr-o varietate de medii sociale și culturale. Astfel, proiectul își propune nu doar încurajarea practicării activității fizice și menținerea stării de sănătate prin sport, ci și promovarea incluziunii sociale.

Competiția organizată în cadrul proiectului este unul dintre numeroasele evenimente sportive desfășurate la nivelul UE în intervalul 10-16 septembrie, perioadă ce marchează Săptămâna Europeană a Sportului. Competiția se va desfășura la Predeal și va consta în trei curse diferite: o cursă de orientare individuală, o cursă de orientare cu ajutorul dispozitivelor mobile (în care participanții vor concura în echipe de 2 persoane, fiecare participant primind instrucțiuni de la co-echipierul său prin intermediul dispozitivelor mobile) și o cursă pe echipe mixte. Aceasta din urmă va fi probabil cea mai complexă, căci fiecare echipă va include concurenți din diferite state participante, încurajând astfel toleranța și relațiile interetnice.

Proiectul va fi implementat cu sprijinul unei echipe extinse de voluntari din toate țările participante. Pentru mai multe informații despre proiect, vă invităm să urmăriți website-ul oficial al competiției, precum și  pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here