Ministerul Tineretului și Sportului recrutează Delegații de Tineret la Națiunile Unite

0
118

În perioada 9 mai 9 iunie are loc înscrierea candidaților pentru desemnarea Delegațiilor de Tineret la Națiunile Unite 2016-2017. Selectarea acestora se face în trei etape, fiind un proces democratic și transparent, conform declarațiilor Ministerului Tineretului și Sportului.

Tinerii care doresc să se implice în dezvoltarea politicilor internaționale pentru tineret, au ocazia de a-și îndeplini visul. Desigur că, la prima vedere, familiarizarea cu tematica dezvoltării globale ori promovarea mecanismelor de coordonare a acestora pot părea niște activități dificile. Mărturiile celor care deja au avut onoarea de a reprezenta România în cadrul acestui program sunt foarte încurajatoare. Așadar, dacă chiar vă doriți să contribuiți la susținerea activităților și tinerilor din România, nu ezitați să vă depuneți candidatura.

În procesul de recrutare sunt vizați tinerii români care, la data depunerii candidaturii, au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Este bine de știut că, pe durata mandatului, Delegații de Tineret la Națiunile Unite nu pot lipsi din țară pe perioade lungi. De altfel, una dintre condițiile de eligibilitate este aceea că aspiranții trebuie să își fi desfășurat activitatea în România ultimele șase luni (cel puțin) înainte de depunerea candidaturii pentru Programul 2016-2017. Așadar, în condițiile în care ați fost în ultima vreme beneficiarii unor burse/stagii în străinătate, nu puteți să vă depuneți candidatura la acest concurs, cel puțin nu anul acesta.

Ministerul Tineretului și Sportului caută tineri cu experiență în domeniul activităților de tineret, tineri care să manifeste interesul în a-și dezvolta cunoștințele legate de relații internaționale și mecanismele Organizației Națiunilor Unite. Desigur că abilitățile avansate în limba engleză, precum și abilitățile dovedite în negociere, relaționare, lucru în echipă, ori capacitatea de a îndeplini la timp sarcinile stabilite constituie, de asemenea, criterii de selecție.

Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă un formular de înscriere care este disponibil pe mts.ro, un CV al candidatului, redactat în limba română, în model Europass, un eseu în limba engleză, de maximum 1000 de cuvinte, precum și o scrisoare recentă de recomandare (din anul 2015 – 2016) din partea unui superior ierarhic sau a unui cadru didactic universitar, semnată și ștampilată. De asemenea, este important ca această scrisoare să conțină datele de contact ale semnatarului pentru identificare. Tema eseului din acest an este următoarea: Prioritățile Organizației Națiunilor Unite până în 2030. Ești consilierul Secretarului General ONU pentru o zi. Ai posibilitatea să îi propui prioritățile ONU pentru următorii 15 ani. Care ar fi cele mai importante două priorități și de ce?

Procesul de selecție cuprinde 3 etape, iar Comisia este formată din 7 persoane, reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Afacerilor Externe, organisme internaționale și ambasade în România, delegați de tineret. Cea de-a doua etapă constă într-un interviu. Dintre toate dosarele depuse, doar 10 vor fi selectate în vederea susținerii acestei probe: 5 de sex feminin și 5 de sex masculin. Pentru ultima etapă, dezbaterea finală, sunt selectați 4 candidați: 2 de sex feminin și 2 de sex masculin. Aceștia participă la dezbaterea finală în urma căreia sunt selectați o fată și un băiat care obțin statutul de Delegați de Tineret la Națiunile Unite pentru sesiunea 2016 – 2017.

Cheltuielile de transport internațional și cazare la misiunea permanentă a României la Națiunile Unite sunt acoperite, însă alte cheltuieli precum taxa de viză, asigurarea medicală ori cheltuielile de masă pentru cei doi delegați vor fi suportate de către aceștia.

sursa foto: blogsport.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.