Mini Stagiunea de Debut 2020 lansată de Teatrul Apropo

Mini Stagiunea de Debut - 2-6 decembrie 2020

0
65
Teatrul-Apropo-Mini-Stagiunea-de-Debut-2020
Teatrul-Apropo-Mini-Stagiunea-de-Debut-2020


Mini Stagiunea de Debut – 2-6 decembrie 2020

În contextul actual în care pandemia de coronavirus a rescris multe din regulile vieții sociale și a suspendat activitatea culturală, Teatrul Apropo continuă seria proiectelor menite să asigure legătura dintre artiști și public, sprijinind demersul de educare a tinerilor prin cultură (teatru și film).

Astfel, tinerii studenți, proaspăt absolvenți ai facultăților de profil artistic din toată țara sunt invitați să își înscrie spectacolele sau scurt-metrajele de licență sau master în Mini Stagiunea de Debut 2020. Aceasta se va desfășura on-line, în perioada 2-6 decembrie 2020, cu acces liber catre publicul larg.

Criterii, jurizare și premii

Teatrul Apropo încurajează inovaţiaoriginalitateacurajul artistic – valori care se regăsesc și în criteriile principale de selecţie ale spectacolelor și scurt-metrajelor înscrise.
 
Jurizarea se va face de către echipa de management a proiectului si de către directorul artistic al Teatrului Apropo, iar spectacolele și scurt-metrajele câștigătoare vor fi prezentate publicului larg în cadrul Mini Stagiunii de Debut 2020. În cadrul acesteia se vor acorda premii în bani sau burse de creație pentru tinerii creatori.

Programul multianual Alternativa Pipera

Calendar:

Perioada de înscrieri: 17 august – 15 octombrie
Perioadă de jurizare: 15 – 25 octombrie
Anunț selecție: 26 octombrie
Desfășurarea Stagiunii: miercuri, 2 decembrie – duminică, 6 decembrie 2020

Mini Stagiunea de Debut 2020 face parte din Programul multianual Alternativa Pipera.

Susținerea tinerilor artiști, crearea contextului prin care aceștia să poată fi văzuți de publicul larg, să poată intra în dialog cu acesta, încurajarea dezvoltării personale prin artă și diversificarea ofertei culturale sunt numai câteva din obiectivele acestui Program.

Printre activitățile ”Alternativei Pipera” pe care Teatrul Apropo le pregătește și vi le va oferi în perioada următoare sunt: Povești urbane – Istoria cartierului Piperarezidența de fotografie „Pipera – portrete și emoții” și realizarea unei creații teatrale participative „Alege tu spectacolul!”.

Programul Alternativa Pipera este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia A.F.C.N. A.F.C.N nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Teatrul Apropo reprezintă o formulă de teatru independent, un promotor pentru tinerii artiști, care își propune să construiască oportunități de a experimenta creativ. Teatrul Apropo susține inovația în formă, conținut și promovează artele performative contemporane.

Pentru mai multe detalii despre Teatrul Apropo și misiunea sa:
Website: http://www.teatrulapropo.ro/
E-mail: comunicare@teatrulapropo.ro
Insagram: https://www.instagram.com/teatrul.apropo/
Facebook: https://www.facebook.com/TeatrulApropo/