sâmbătă, ianuarie 22, 2022
Recrutare IQool

Mind your dubstep

Tot ascultând muzica fetelor de la etajul 5 al căminului îmbibată de Zâna Zânelor, Celine Dion și Puya, niciodată nu am înțeles combinația aceasta de gusturi muzicale, m-am decis să mă „răzbun” în stil studențesc: am târât două boxe mari de la niște prieteni buni și am pus la maxim, Sierra Leone de Mt Eden Dubstep. Planul meu de spălare pe creier nu a fost o simplă nebunie, s-a bazat pe studii științifice și chiar a avut un motto: „Un dubstep pentru creierul tău”.  Mulțumită youtube-ului, vă pregătesc pentru a intra în transă:

Mt Eden Dubstep- Sierra Leone 

Că muzica poate fi ca un drog este la ordinea zilei, dar că dubstep-ul îți afectează comportamentul neuronului singuratic nimeni nu cercetase. Dați vina pe dopamina Daft Punk&Outkast, TekOne, Skrillex. Nu-i de glumă, dubstep-ul produce o creștere semnificativă a dopaminei în nucleus accumbens.

Dopamina e cea cu albastru.

Pentru a vedea efectele muzicii asupra creierului, cercetătorii canadieni au  adus ca și cobai mai multe persoane sensibile la anumite genuri muzicale. Nu le-au impus ce să asculte pentru a le testa reacțiile, ci le-au oferit porția lor de muzică fie că era rock, clasică sau folk. Subiecții au fost întrebați ce le place, ce îi face să reacționeze la anumiți stimuli auditivi și dacă se simt bine în mediul artificial creat de propriul ipod. Glumesc, ultima parte chiar nu s-a întâmplat. După mai multe giumbușlucuri medicale au ajuns la următoarele concluzii: dubstep-ul amețește creierul ca și cum ar fi drogat, te face fericit și stârnește mulți useri pe youtube să asculte fiecare linie de bas. Așa că ține minte trei cuvinte: mind your dubstep!

Sursă imagine aici.

Florina Voiteanu

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Most Popular