Miez de Festival in Bucuresti: Festivalul National de Teatru trece astazi in a doua sa jumatate, continuand sa ofere publicului larg – dar si specialistilor – o variata gama de manifestari dedicate artei scenei.

Evenimentele celei de-a sasea zile a Festivalului au debutat la ora 11.30, în Sala Media a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti cu o dezbatere publicaUNITER – Teatrul Nostru. Tema dezbaterii – „Promovarea în media si cresterea finantarilor private pentru teatre„. Se detaliaza initiativa UNITER de lansare a unui portal online – mystage.ro – integrat cu importante canale media romanesti. Portalul se doreste a fi o rampa centrala de promovare, informare, distributie si finantare pentru proiectele de teatru romanesc. Participa, între altii: Aura Corbeanu, Ion Caramitru s.a.

In spatiile Centrului Cultural European ARCUB de la Hanul Gabroveni continua atelierul de creatie sustinut de cunoscutul regizor flamand Luk Perceval (invitat special a Festivalului), intitulat „Peace for the monkey mind” / „O minte linistita, perfect concentrata„, în care experimentatul om de teatru îsi împartaseste propriile solutii, rezultate dintr-o intensa experienta artistica, pentru o îmbinare armonioasa între tehnici de meditatie orientala si lucrul cu zece actori romani, pe texte de William Shakespeare si Jon Fosse.

Doua aparitii editoriale vor fi lansate public astazi, începand cu ora 17.00, la Sala Mica a Teatrului Metropolis:

Parisul personal. Casa cu daruride George Banu (Editura Nemira, 2015).

Prezinta: Marina Constantinescu, George Banu, Constantin Chiriac, Felix Alexa si Mihaela Marin; la pian Ioana Maria Lupascu

si

Regia de opera. Ganduri si imagini, texte de Andrei Șerban, fotografii de Mihaela Marin – editie bilingva romano-engleza (Editura Nemira – Colectia Yorick, 2015). Prezinta: Monica Andronescu, George Banu, Mihaela Marin.

Cat despre spectacolele de teatru la care va invitam în cea de-a sasea zi a Festivalului National de Teatru – ele sunt programate în cursul serii, dupa cum urmeaza:

– de la orele 18.00 si 21.00 la ARCUB Gabroveni

Antisocial

Un spectacol de Bogdan Georgescu. Produs de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu si Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Durata: 1h (fara pauza).

Spectacol urmat de o dezbatere publica;

– de la ora 18.00 la Sala Noua a Teatrului de Comedie

Cea mai puternica” de August Strindberg

Un spectacol-laborator condus: de Antoaneta Cojocaru. Scenografia: Vladimir Turturica. Produs de Teatrul de Comedie Bucuresti. Durata: 1h (fara pauza);

– de la ora 18.00 la Sala Atelier a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti

20 de ani în Siberia” – Monolog dramatic dupa cartea „20 de ani în Siberia. Amintiri din viata” de Anita Nandris-Cudla

Regia si scenografia: Sorin Misiriantu. Produs de Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti. Durata: 50 min (fara pauza);

– de la ora 18.00 la Sala Pictura a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti

Electra” dupa Euripide si Eschil – Adaptarea scenica: Benedek Zsolt

Regia: László Bocsárdi. Decorul: József Bartha. Costumele: Zsuzsanna Kiss

Produs de Teatrul German de Stat Timisoara. Durata: 1h 10 min (fara pauza);

– de la ora 19.00 la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”

Opera cersetorilor” dupa textul omonim al lui John Gay

Regia: Kokan Mladenović. Decorul: Marija Kalabić. Costumele: Tatjana Radišić. Produs de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara. Durata: 1h 45 min (fara pauza);

– de la ora 19.00 la Centrul Cultural European pentru Unesco „Nicolae Balcescu”

Mobila si durere” de Teodor Mazilu

Directia de scena: Victor Ioan Frunza. Scenografia si costumele: Adriana Grand. Produs de Centrul Cultural European pentru Unesco „Nicolae Balcescu”. Durata: 2h 45 min (cu pauza).

Spectacolul va fi transmis pe www.adevarul.ro (livestreaming);

– de la ora 19.00 la Sala Studio a Teatrului Odeon

Platonov” dupa A.P.Cehov

Regia, ilustratia muzicala si light design: Andreea Vulpe. Scenografia: Daniel Titza. Produs de Teatrul „Maria Filotti” Braila. Durata: 3h (cu doua pauze);

– de la ora 21.00 la Teatrul Foarte Mic

Casa cu pisici

Textul si regia: Radu Iacoban. Scenografia: Mihaela Ularu. Produs de Teatrul Mic Bucuresti. Durata: 1h 30 min (fara pauza).

În cadrul sectiunii ON AIR. TEATRU RADIOFONIC, Radiodifuziunea Romana programeaza în aceasta seara, pe frecventele Radio Romania Cultural de la ora 22.30 – „Noaptea bufonilor” de Alexa Visarion, în regia artistica a autorului.

Va asteptam sa va bucurati si astazi de ofertele celei de-a 25-a editii a Festivalul National de Teatru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here