Ministerul Agriculturii vrea să introducă miere în școli

0
243
miere în școli

Ministerul Agriculturii vrea să introducă programul „Mierea în școli” 

Autorităţile publice şi producătorii apicoli vor să încurajeze consumul de miere prin Programul „Mierea în Şcoli”. 1,4 milioane de copii ar putea primi câte un borcan de 350 de grame lunar, a declarat vineri Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Proiectul cu reglementările propuse va intra săptămâna viitoare în plenul Senatului. Urmează apoi să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, a spus oficialul. La finalul anului trecut, Guvernul a suspendat printr-o Ordonanţă de Urgenţă aplicarea lui.

Atât copiii din grădiniţe, cât și din şcolile primare vor putea beneficia de un borcan de 350 de grame de miere, lunar, pe parcursul întregului an şcolar.

Programul Mierea în Şcoli a fost propus între 2017-2023. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, programul a suferit reglementări şi se speră a fi implementat cât mai curând.

De ce?

Scopul acestuia a fost și de a ajuta producătorii autohtoni să-şi vândă produsele pe piaţa din România. Totodată, proiectul vrea să încurajeze consumul de miere.

„Un borcan cu miere pentru copiii din mediul rural este ca o icoană, pentru că nu îl poate accesa oricând. Dacă un măr sau o pară mai cade de la vecinul şi copilul îl poate lua, acest lucru nu este posibil şi cu mierea. Sumele pe care le-am alocat acestui proiect sunt consistente şi de la o discuţie de a da un singur borcan într-un trimestru, propunerile au fost ca acel borcan să fie în fiecare lună”, a declarat Daniel Botănoiu, în deschiderea Târgului Naţional al Mierii.

România este în coada clasamentului la consumul de miere din ţările Uniunii Europene. Populaţia ţării consumă doar 3 grame de miere zilnic şi 70 de grame de zahăr.

„Această balanţă nu ne onorează sub nicio formă. Nici din punctul de vedere al sănătăţii, nici din punctul de vedere al producţiei, nici din punctul de vedere al exporturilor sau al producătorilor. Eu cred că alternativa zahărului este mierea”, a mai precizat Daniel Botănoiu.

Târgul Naţional al Mierii – ediţia de primăvară, organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, se desfăşoară în perioada 16-18 martie pe platforma apicolă din Băneasa, Bucureşti. 

Sursa: http://mediafax.ro

Sursa foto: https://wallscover.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.