Micul Paris

0
870

Locuiesc în Bucureşti de aproximativ trei ani şi dacă la început nu am fost atât de încântată de acest oraş acum lucrurile s-au schimbat radical. Bucureştiul mi se părea gălăgios, aglomerat, îmbăcsit şi chiar trist. Între timp poate că m-am obişnuit sau poate am ajuns să văd şi partea plină a paharului.

Iată zece motive pentru care Bucureştiul merită iubit şi apreciat :

–          După cum ştim, în perioada interbelică i se spunea „Micul Paris” datorită arhitecturii sale elegante. Acest lucru este de înţeles având în vedere că acest oraş are unele dintre cele mai frumoase clădiri posibile. Există străzi întregi precum Strada Lipscani, Strada Lascăr Catargiu, Strada Constantin Noica unde poţi admira în tihnă câteva case foarte frumoase.

–          Acest oraş deţine o diversitate mare de parcuri : Carol I, Herăstrău, Cişmigiu, Moghioroş, Tineretului. Acestea sunt adevărate oaze de linişte unde te poţi relaxa după o zi obositoare şi stresantă.

–          Capitala ţării este singurul oraş din ţară care deţine Metrou. Acest mijloc de transport este vital pentru toţi cei care locuiesc în Bucureşti întrucât poţi ajunge în doar câteva minute dintr-un capăt al oraşului în altul.

–          Bucureştiul este oraşul unde distracţia este la ea acasă. Toţi studenţii care vin aici la facultate ştiu şi că se vor distra de minune. Există locaţii pentru toate gusturile : de la cluburi la cafenele, la restaurante şi pub-uri.

–          În oraşul de pe Dâmboviţa poţi participa şi la nunumărate activităţi culturale. Poţi merge la opera în cadrul Operei Române, poţi merge la treatru : Nottara, Odeon, Teatrul de pe Lipscani. De asemenea poţi merge la nenumărate concerte. Sala Palatului, Sala Polivalentă găzduiesc mereu asemenea evenimente.

–          Aici găseşti unele dintre cele mai frumoase muzee de la noi din ţară : Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Satului, Muzeul Naţional de Artă a României, Muzeul Antipa, etc.

–          În Bucureşti există şi cele mai multe Mall-uri. Pasionaţii de cumpărături pot să viziteze o gamă largă de magazine care le oferă posibilităţi multiple în ceea ce priveşte vestimentaţia.

–          În acest loc poţi să te angajezi destul de uşor. E nevoie doar de dorinţă şi de o bună organizare. Există la tot pasul oferte care aşteaptă să fie onorate.

–          Oraşul acesta îţi oferă şi un număr foarte mare de biblioteci şi librării. Locaţii cum ar fi Biblioteca Central Universitară, Biblioteca Naţională, Librăria Cărtureşti te aşteaptă să le descoperi.

–          Aici ai toată libertatea de a te exprima şi de a fi dezinhibat. Pentru simplul fapt că aici se poate întâmpla cam orice oamenii tind să nu mai fie şocaţi dacă văd ceva ieşit din comun, de aceea foarte mulţi tineri vin aici pentru a se simţi în largul lor.

Oraşul acesta este un adevărat paradox. În ciuda aglomeraţiei şi a ritmului care te epuizează, Bucureştiul are în el ceva regal, ceva elegant. Doar trebuie să te uiţi cu atenţie!

 

Sursa fotografie : http://www.gotravel.ro

Mădălina Ispas

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.