vineri, ianuarie 28, 2022
Recrutare IQool
AcasăEducație & carierăJob și internshipMicro-intervenții urbane TUMULT.space și lansare Open Call

Micro-intervenții urbane TUMULT.space și lansare Open Call

ARTMIX lansează, printr-o serie de micro-intervenții urbane, un apel deschis pentru arhiva TUMULT.space, o platformă de idei și proiecte ce investighează percepții ale reprezentării spațiale.

Primul proiect din seria de evenimente este Poezia Secretă, instalație de poezie și lumină a poetului Mugur Grosu, ce va avea loc sâmbătă, 19 Mai 2018, în cele două ganguri de acces în Blocul Liric, str. actor Ion Brezoianu 47-49, lângă Piața Valter Mărăcineanu, cu acces în Parcul Cișmigiu. Poezii scrise cu vopsea invizibilă vor fi dezvăluite trecătorilor pe măsură ce aceștia pășesc în proximitatea lor, dar care în absența oamenilor adorm la loc, ascunse în ziduri. În curtea interioară a Blocului Liric la ora 16.00 va avea loc un performance de poezie și muzică al inițiatoriilor proiectului experimental Upanishadows: Mugur Grosu (texte, voce, sintetizator) și Gabriel Grigore (contrabass).

Tot în cadrul evenmentului Tumult.space, pe 19 Mai 2018, la Blocul Liric, Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu vă invită la un schimb de cărți. Pornind de la ideea că informația și cunoasterea trebuie să circule și că a locui într-o comunitate înseamnă mai mult decât a împărți întreținerea, conceptul este simplu: aduci o carte din biblioteca proprie care ți-a plăcut și poti să pleci cu alta la alegere. În cadrul evenimentului, Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu a pregătit mulțime de activități și pentru cei mici: desenat cu creta pe asfalt, colorat și alte jocuri ale copilăriei.

TUMULT.space este o platformă de idei și proiecte despre percepția spațiului și totodată un cadru de evenimente-reper ce își propun să ofere o perspectivă sintetică asupra practicilor spațiului urban prin artă. Propunem o cartografiere subiectivă și intuitivă a percepțiilor reprezentării spațiale, crearea unei arhive digitale, unde artiști, scriitori, muzicieni, sau pur și simplu oameni preocupați de înțelegerea spațiului trăit – mental, social, public, personal, fizic, virtual – sunt invitați să contribuie cu proiecte sau pur și simplu cu idei (Marilena Oprescu Singer, curator Tumult.space).

Micro-intervențiile urbane TUMULT.space vor continua în perioada 8-18 iunie 2018 în Grădina Botanică ”D. Brandza” a Universității din București cu instalațiile Conspirații Organice (peisagist Nicolas Triboi), Tumult de cuvinte – geometrii poetice în mișcare (autori texte: Dan Sociu, Svetlana Cârstean, Vasile Leac, concept & design Saint Machine, programare Sorin Olexiuc) , Ultimul Etaj (fotograf Ștefan Tuchilă), Hybrid Sensorium (artista multimedia Saint Machine), în 9 iunie orele 18.00 tot la Grădina Botanică un performance sonor susținut de artistul Micleușanu M., iar între 16-25 iunie 2018, pe str. Vasile Lascăr 39, expoziția Puls – București (artist Lucian Sandu-Milea).

Apelul deschis inițiat de ARTMIX este adresat către artiști independenți dar și organizații, asociații, instituții care au avut o contribuție în intervenții culturale în spațiul public în ultimii 15-20 de ani. Proiectele care vor alcătui arhiva vor fi selectate astfel încât să ilustreze diversitatea abordărilor spațiului urban și vor cuprinde atât instalații artistice, intervenții în spații publice și proiecte cu miză comunitară, cât și cercetare urbană sau ateliere educaționale.

Propunerile adresate Open Call-ului Tumult.space sunt așteptate la adresa de e-mail asociatiaartmix@gmail.com începând cu 19 mai până la data limită 31 Mai 2018. În urma selecției, proiectele alese vor fi prezentate pe platforma online TUMULT.space.

RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular