Metroul din Bruxelles și-a reluat circulația în regim normal

Metroul din Bruxelles și-a reluat circulația în regim normal începând din această dimineaţă, la aproximativ o lună de la atentatele jihadiste din 22 martie din capitala belgiană, comise la aeroportul internaţional Zaventem şi în staţia de metrou Maelbeek, aflată la doar câteva sute de metri de principalele instituţii europene, anunță cotidianul La Libre Belgique.

„Reluarea circulaţiei s-a produs fără probleme”, a declarat Françoise Ledune, purtătoarea de cuvânt a Stib, compania de transport public din Bruxelles.
Toate cele 69 de staţii de metrou sunt funcţionale, iar trenurile circulă conform orarelor obişnuite în vigoare înainte de atentate.

Inclusiv stația Maelbeek, unde pe data de 22 martie un kamikaze a detonat bomba aflată asupra sa, omorând 16 persoane, a fost redeschisă. Totodată, în staţie a fost creat un loc de aducere aminte pentru călătorii care vor dori să-şi exprime gândurile. Sâmbătă, răniţi în atentate şi apropiaţi ai lor s-au aflat la Maelbeek, unde şi-au scris mărturiile pe acest zid al memoriei.

Conform purtătoarei de cuvânt, staţiile au fost deschise progresiv cu începere de la ora locală 04:40 (02:40 GMT), iar accesul se face deocamdată doar prin două intrări în fiecare staţie.

Poliţişti şi militari asigură în permanență securitatea reţelei de metrou.

Atentatele de la Bruxelles, comise la aeroport şi în staţia de metrou Maelbeek, s-au soldat cu 32 de morţi şi peste 300 de răniţi.

Sursă foto: wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here