Fiind student te confrunți cu multe dificultăți financiare, iar fiecare bănuț salvat contează. Unele dintre principalele cheltuieli pe care le ai de suportat ca student sunt: cazarea, hrana și transportul.

În privința ultimei probleme, Metrorex îți vine în ajutor cu reduceri care se aplică nu doar pentru abonamentele lunare.

Studenții pot beneficia de reducere de 50% pentru:

  • cartelă de 2 călătorii
  • cartelă de 10 călătorii și
  • abonament săptămânal

Acest gen de reduceri au intrat în vigoare din data de 1 iulie 2018, Metrorex introducând în oferta tarifară următoarele titluri de călătorie:
2 călătorii pentru studenți – 2,50 lei;
– 10 călătorii pentru studenți – 10 lei;
– Abonament săptămânal pentru studenți – 12,50 lei.

Noile facilități pentru studenți sunt introduse în baza Hotărârii de Guvern nr. 42 din 31 ianuarie 2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul.

Studenții vor avea posibilitatea să achiziționeze noile tipuri de cartele cu reducerea aferentă doar de la casieria specială din stația Piața Română.
Titlurile de călătorie nu pot fi combinate în decursul a 30 de zile consecutive de la data cumpărării unuia din cele trei tipuri de titluri de călătorie reduse. Astfel, pot fi achiziționate maximum 4 abonamente săptămânale sau maximum 3 cartele cu 10 călătorii sau maximum 10 cartele cu 2 călătorii. Variantele propuse pot fi achiziționate doar în cazul în care nu se cumpără abonamentul lunar cu reducere pentru studenți.

Documente necesare

Actele de care ai nevoie pentru  emiterea abonamentului lunar gratuit pentru studenți sunt: legitimația de student pentru gratuitate la transport și cartela de identitate sau pașaportul. Prevederile legale amintite mai sus, se aplică și studenților din provincie.

Actualizările ar trebui să fie benefice pentru studenți încurajându-i să utilizeze la un preț avantajos un mijloc de transport mai rapid și eficient (indispensabil chiar în aglomerația urbană din Bucureșți).

În urma acestei modificări urmează să vedem cum vor evolua calitativ serviciile oferite de Metrorex. Având în vedere că în general facilitățile și gratuitățile garantate studenților nu au fost întodeanua echitabile pentru consumatori.

Astfel, dacă ești super grăbit, dar nu mai vrei să stai pitit în mulțime de frica controlorului. Cel care nu te crede că nu ai avut timp sau centru în apropiere pentru reîncărcare ia-ți rapid o cartelă de metrou…e doar doi lei 50!

Sursa foto: http://www.metrorex.ro/gallery_3-1