vineri, mai 24, 2024
Recrutare IQool
AcasăComunitateMETRONOM, în regia lui Alexandru Belc, în selecția oficială la Cannes 2022

METRONOM, în regia lui Alexandru Belc, în selecția oficială la Cannes 2022

Alexandru Belc, va debuta cu primul lui film de lungmetraj, METRONOM, o producție Strada Film International, în competiția prestigiosului festival de film de la Cannes ajuns anul acesta la cea de-a 75-a ediție, în cadrul sectiunii Un Certain Regard.  

„Un Certain Regard prezintă filme ce redau o viziune specială asupra lumii și adună, în fiecare an, cineaști unici din întreaga lume într-o selecție plină de diversitate și aplomb” declara la un moment dat Thierry Frémaux – directorul festivalului. 

Sinopsis:

În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisiunea METRONOM de la Europa Liberă. Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață. 

METRONOM lungmetraj

Regizor:

„Este o perioadă pe care am cunoscut-o la început prin muzică:  Janis Joplin, Doors, Mircea Florian… Filmul e povestea unei generații care a râvnit la libertate, o generație pusă la încercare de regimul comunist al anilor ‘70. E o poveste de iubire între doi adolescenți dar și o poveste personală despre trădare, libertate, iertare.” declară Alexandru Belc care semnează scenariul și regia filmului.

METRONOM este o producție Strada Film Internațional (România), Midralgar (Franța) și Chainsaw Europe, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinemtigrafiei, La Region Nouvelle-Aquitaine, cu suportul Catena, OMD România și Friesland Câmpina.

Mai multe informații vor fi postate pe https://www.facebook.com/MetronomFilmul

RELATED ARTICLES

Most Popular