Șase metode de relaxare după un examen stresant

Șase metode de relaxare după un examen stresant

Cu toții știm că sesiunea este o parte stresantă a anilor de facultate. Dar oare ce ar trebui să facem pentru a nu fi afectați de tensiunile din timpul acelei perioade? Ce ar trebui să facem pentru a avea parte de relaxare după fiecare examen care ne scoate din minți?

  • O plimbare, fie ea scurtă sau lungă

Șase metode de relaxare după un examen stresant

În caz că ai timp să te destinzi, ți-aș recomanda să faci o scurtă plimbare prin parc, prin oraș sau prin zona în care locuiești. Probabil vei uita de stres dacă te vei concentra pe ceea ce vezi în jur și nu pe ceea ce ai scris.

  • Răsfață-te

treat.yo.self

Nu există relaxare fără răsfăț. Voiai să-ți cumperi ceva înainte de examenul pentru care aveai emoții? Aveai chef să guști un anumit fel de mâncare, dar nu aveai prea mult timp pentru a ieși din casă? Doreai să mergi la cinema să vezi un anumit film?

Nu-ți mai impune limite. Nu te mai gândi așa de mult la ce s-a întâmplat. Acum ai ocazia să îți faci de cap, așa că nu-ți irosi timpul.

  • Uită-te la serialele și la filmele pe care plănuiai să le vezi

Șase metode de relaxare după un examen stresant

Hai să fim sinceri: mulți studenți se uită la seriale și la filme. Cred că unii dintre ei preferă, mai degrabă, să își ocupe timpul cu asta decât să se mai uite încă o dată pe numeroasele lor notițe.

Dar, dacă nu vrei să te trezești că nu știi nimic la examen, te-aș sfătui să lași lungmetrajele sau alte programe de care ești pasionat pentru perioada de după. Nu merită să îți riști pielea pentru o simplă evaluare. Sunt sigură că vei putea să-ți găsești răbdarea de a îndura așteptarea.

  • Organizează o ieșire cu prietenii

Șase metode de relaxare după un examen stresantIndiferent că ești introvertit sau extrovertit, tot nu e bine să petreci prea mult timp de unul singur. Așa că sună-ți prietenii – sau contactează-i pe Facebook, dacă nu ai chef să pui mâna pe telefon – și stabiliți un loc unde să vă întâlniți și să petreceți puțin sau mai mult timp împreună.

Nu e important în ce locuri sau la ce evenimente mergeți, ci să vă hotărâți pe ceva care va împăca pe toată lumea.

  • Citește o carte

Șase metode de relaxare după un examen stresant

Doreai să citești ceva, dar nu aveai timp? Acum este momentul potrivit. Poți să-ți ții nasul într-o carte în multe locuri: în metrou, la cămin, în apartamentul în care stai, într-o cafenea sau chiar în parc, când vremea e favorabilă.

  • Ascultă muzică

Șase metode de relaxare după un examen stresant

Da, sunt conștientă că există oameni care ascultă muzică zilnic. Dar nu-i așa că viața pare mai frumoasă când nu mai ai nimic pe cap și ai capacitatea de a te bucura de ceea ce asculți la căști?

Voi ce alte metode de relaxare mai știți?

Surse foto: casa.acasa.ro, kulturkombinat.ro, theodysseyonline.com, nebuloasa.info, bucurestifm.ro, onlinereport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here