Metode de invatat mai usor in sesiune

0
1702

Probabil că eşti deja un pic stresat de sesiune care se apropie sau care deja s-a instalat pe capul tău. Te interesează nişte metode cât mai sigure şi mai rapide pentru a învăţa, astfel încât să treci toate examenele sau poate chiar şi cu notă mare. Modalităţile expuse mai jos sunt pur extrase din experienţe personale reuşite sau mai degrabă ratate din anii mei de facultate.

studiez

1) Dacă n-are sens e fix degeaba

Admir foarte mult oamenii care aplică această metodă şi recunosc că am încercat-o de câteva ori. Numai că nu te va ajuta prea mult astăzi, pentru că ar trebui să te preocupe acest aspect tot semestrul şi nu doar înainte de tăierea porcului. Tot ceea ce studiezi în facultate, trebuie să aibă o aplicabilitate practică. Prin urmare, ca să te simţi mândru că ai terminat specializarea X, este absolut necesar să cauţi sensul din spatele cuvintelor. Când citeşti ceva, când rezolvi o problemă, când faci teme, de fiecare dată ar trebui să găseşti reperul reprezentat din unirea părţii teoretice cu partea practică. De exemplu, eu am o prietenă bună la Drept. Atunci când învaţă lucruri la Drept Comercial, îmi pune foarte mult întrebări practice mie, pentru că am firma de aproape trei ani. Vrea să înţeleagă procesele la nivel practic, pentru a le reţine cât mai bine şi la modul teoretic.

Însă ştiu că eşti ocupat şi cu alte treburi, aşa că o să trecem mai departe la soluţii mai urgente:)

2) Învaţă întâi lucrurile mai simple. 

Să zicem că din cinci examene, ai două foarte grele, iar celelalte sunt accesibile. Te sfătuiesc să începi cu cele accesibile. De ce? Pentru că e foarte posibil ca după ce vei pierde zile întregi pe cele mai dificile să spui că nu te mai duci la ele pentru că nu mai ai şanse. Dar ţi-ai pierdut timp preţios care te-ar fi putut ajuta să împuşti trei din cinci ţinte. Prin urmare, reţine: Ce e în mână, nu e minciună. Pregăteşte temeinic ceva pentru a nu cădea în depresie totală după sesiune.

3) Ştiu că nu renunţi la Facebook, dar…

De fiecare dată în sesiune, ai tot felul de tentaţii sau probleme: Brusc prietenii te caută mai des pentru ieşiri, pe Timeline ţi se pare că sunt ştiri din ce în ce mai interesante, iar iubitul/iubita ta s-a găsit tocmai acum să aibă îndoieli în legătura cu relaţia voastră. Nu e nimic dubios, pur şi simlu aşa se întâmplă mereu. Ideea ar fi să te concentrezi în felul următor: Nimănui nu-i va păsa dacă eu pic toate examenele. Nici prietenilor, nici iubitului/iubitei şi cu atât mai puţin Facebook-ului. Trebuie să fiu şi eu la fel de egoist şi să pun pe primul loc priorităţile mele.

…continuarea o puteți citi pe www.DespreJoburi.com