Mesajul tinerilor români pentru cetăţenii Republicii Moldova: Republica Moldova îşi voteaza viitorul!

0
446

Azi, 30 noiembrie 2014 Republica Moldova își va alege Parlamentul. Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) şi Fundatia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Access la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români) extind apelul civic de responsabilizare cetăţenească în privinţa exercitării dreptului la vot şi către cetăţenii din Republica Moldova.

Experiența pozitivă recentă a campaniei electorale din România, manifestată prin participarea masivă la vot a cetățenilor din țară și din diaspora, a demonstrat încă o dată importanța fiecărui participant în cadrul procesului democratic. O democrație puternică se construiește prin implicare civică zi de zi, an de an, alegeri după alegeri. Dincolo de opțiunile politice, fiecare vot contează!

Dan Nechita, preşedintele LSRS, declară: „Aşa cum a demonstrat-o răspicat societatea civilă din România şi din diaspora, puterea politică se află în mâna cetăţenilor nu în mâna angajaţilor lor, politicienii. Exercitarea dreptului la vot stă la baza contrucţiei oricărei democraţii autentice şi reprezintă instrumentul direct prin care fiecare cetăţean al unui stat democratic poate sancţiona corupţia şi „smecheria” politică. Salutăm orientarea pro-Europeană a fraţilor noştri din Republica Moldova şi suntem alături de ei, suflet la suflet, în aceste alegeri — cu acelaşi îndemn de responsabilitate civică, adresat cetăţenilor Republicii Moldova din ţară şi de peste tot în lume: Cine votează contează!”

Alegerile prezidențiale din România au demonstrat – prin implicarea civică fără precedent în ultimii 25 de ani – că fiecare vot contează și că, indiferent de opțiunea fiecăruia, puterea este distribuită în fiecare elector care se prezintă la vot. Campania LSRS si C.A.E.S.A.R. de mobilizare civică „Cine votează contează!” a demonstrat că rolul tinerilor şi al fiecarui cetăţean în dezvoltarea viitoare a României nu poate fi contestat. Campania a atins peste 1 milion de persoane; petiţia C.A.E.S.A.R. pentru respectarea dreptului constituţional la vot a fost semnată de peste 4.500 de persoane.

Acum cetățenii Republicii Moldova au ocazia, la rândul lor, să își ia destinul în propriile mâini și să decidă prin vot soarta țării lor pentru următorii patru ani. LSRS si C.A.E.S.A.R. lansează acelaşi apel de responsabilitate şi implicare civică către fraţii noştri, cetăţeni ai Republicii Moldova — să își exercite în această zi importantă dreptul constituțional la vot, indiferent de locul în care se află şi de opţiunea lor politică şi îşi decidă astfel singuri viitorul, într-un mod democractic şi responsabil. Cine votează, contează!