Mergi legal cu Naşu’

  0
  942

  Când vine vorba despre bugetul unui student, toţi suntem de acord că este unul destul de limitat. Este perioada de trecere intre banii de la părinţi şi încercarea de a-ţi găsi propria sursă de existenţă. Aşadar, orice oportunitate trebuie urmărită, vânătă. Zilele acestea am aflat despre o companie privată de de trenuri, unde costurile ar fi mult mai mici. Din fericire pentru mine, nu este ceva nou. Merg de un an de zile cu astfel de trenuri în condiţii decente şi la preţul unui pachet de ţigări.

  Începând de vineri, 1 august, până la 13 septembrie, un nou operator de transport feroviar de călători, Softrans, va opera pe ruta Bucureşti-Constanţa. Călătoria este cu 20 de lei mai ieftină decât la CFR Călători, iar Internetul este gratuit. Trenul Hyperion, fabricat la Craiova de firma Softronic, va circula, de la 1 august până la 13 septembrie, pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa. Preţul unui bilet Bucureşti-Constanţa este 40 de lei, iar un bilet Craiova-Bucureşti este de asemenea 40 de lei. Dar pe noi nu ne interesează biletul întreg pentru că suntem studenţi. Deci, aceste preţuri se reduc la jumătate. Însă încă avem de așteptat pentru a afla dacă se aplică aceste reduceri. Internetul este gratuit, deci să curgă selfie-urile şi check-in-urile.

  trenuri-intarziate-in-gara-de-nord-afla-trenurile-afectate-si-motivul-intarzierilor-116217

  Trenurile private nu sunt ceva nou. Personal, călătoresc pe ruta Brăila-Bucureşti cu un tren privat de aproximativ un an de zile. Preţul unei călătorii este de 15 lei cu reducere de student. Condiţiile nu sunt extraordinare, dar sunt decente. Te simţi de parcă mergi cu Naşul. Compania Transferoviar Călători are mai multe rute de circulaţie. Pe aceste trenuri ale companiilor particulare chiar şi costul unui pachet trimis este mai mic. Dacă preţul unui pachet este de 10, 15 lei, pe trenurile particulare este de 7 lei. Apariţia acestor companii private nu face altceva decât să spargă monopolul de ani de zile al CFR, când indiferent de condiţiile de călătorie şi preţurile impuse, nu aveai de ales. Poate în acest fel, CFR îşi va reconsidera politica de marketing şi, sub presiunea concurenţei, îşi va îmbunătăţi serviciile.

  Mai multe detalii despre traseele şi tarifele Transferoviar Calatori puteţi găsi pe www.transferoviarcalatori.ro.

  Sursa foto: www.kmkz.ro