duminică, mai 26, 2024
Recrutare IQool
AcasăLifeStyleMELANCOLIE Spectacol-lectură din corespondența și poeziile lui Mihai Eminescu

MELANCOLIE Spectacol-lectură din corespondența și poeziile lui Mihai Eminescu

„De plânge Demiurgos doar el aude plânsu-și” – Eminescu este marele poet melancolic al literaturii române. La Eminescu melancolia este însăși magma poeziei sale, nu este o poză romantică, ci o tânjire dramatică și neîmplinită după absolutul care se îndepărtează la infinit. Melancolia este muzica interioară a universului său arhetipal, privirea întoarsă spre origine, origine a cosmosului și a spiritului totodată.

Melancolie este un spectacol-lectură din corespondența și poeziile lui Mihai Eminescu, scrise în perioada în care povestea de iubire cu Veronica Micle se apropia de sfârșit și în care suferința lui, pe de-o parte din cauza bolii, pe de altă parte din cauza pierderii unicei femei pe care a iubit-o, se reflectă pe deplin.

Interpretează actorii: Ileana Stana Ionescu, Mircea Albulescu, Magda Catone, Monica Davidescu și Tomi Cristin.

Spectacolul va avea loc vineri, 11 martie 2016, ora 17, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea. Intrarea este liberă.

Articolul precedent
Articolul următor
Ana Lazar
Ana Lazar
Să aflu, să învăț, să cunosc oameni frumoși sunt cele mai importante valori pentru mine şi cred că cel mai rapid drum către succes este să ai încredere în propriile capacități.
RELATED ARTICLES

Most Popular