Meghan Markle, victimă a discriminării

0
48
Meghan Markle, victimă a discriminării

Cazul lui George Floyd, un civil afro-american ucis de un ofițer de poliție în Minneapolis la sfârșitul lunii trecute, a stârnit un val de proteste în jurul lumii care continuă și în prezent, având ca subiect principal discriminarea rasială.

 

Meghan Markle a revenit în centrul atenției în ultimele zile, după ce un videoclip înregistrat în urma unei campanii antirasism din anul 2012 a devenit viral. Ducesa de Sussex, pe atunci protagonista serialului Suits, a vorbit prin intermediul respectivului filmuleț despre episoadele discriminatorii prin care a trecut, din cauza originii sale afro-americană.

 

Numele meu este Meghan Markle și sunt aici pentru că aceasta este o campanie foarte importantă pentru mine, din care vreau să fac parte, a explicat soția Prințului Harry în videoclipul care, deși datează ca fiind din 2012, este în plină dezbatere, mai ales în Statele Unite ale Americii, unde protestele antirasism au luat naștere la scurt timp după moartea lui George Floyd. 

 

Multe dintre cuvintele pe care le am auzit, glume sau porecle jignitoare, m-au rănit cu adevărat. Acum câțiva ani, am auzit o persoana adresându-i-se mamei mele cu acel cuvânt „n”, a continuat cu durere discursul Ducesei care a mărturisit în continuare că nu doar ea, ci și mama ei, Doria Ragland, a fost de nenumărate ori supusă incidentelor rasiste. 

Sunt foarte mândra de moștenirea rasială pe care o am din ambele părți. Sper ca până în momentul în care voi avea copii, oamenii vor mai evolua, iar lucrurile se vor schimba. Trăim într-o lume multirasială, iar acest lucru, fără îndoială, o face mult mai frumoasă și mai interesantă”, a încheiat Meghan. În familia sa, mama are origini afro-ameriacne, iar tatăl este alb.

Atât Ducesa de Sussex, cât și soțul ei, Prințul Harry, au apelat la diverse cauze sociale care lupta împotriva tuturor tipurilor de discriminare, inclusiv rasismul.