Medi Wechsler Dinu: Vernisaj la 104 ani

0
808

Medi(Margareta) Wechsler Dinu s-a născut pe 22 decembrie  1908. Medi a  făcut primele două clase primare în Bucureşti, iar a treia la Târgovişte. Familia ei a locuit în București pe Strada Plantelor, în fostul Ospiciu Şuţu, unde murise Mihai Eminescu. Medi Wechsler a fost bacalaureată la „Choisi Mangru”, a dorit să urmeze Arhitectura, însă a picat la examenul de matematică. A fost îndrumată spre Şcoala de Belle Arte, pe care Medi a absolvit-o în 1932.

I-a avut profesori pe Jean Steriadi sau Francisc Rainer. Nerenunţând la gândul arhitecturii de interior a urmat cursuri la Facultatea de Matematică. L-a avut profesor pe Dan Barbilian. În 1934, Medi Wechsler s-a înscris în Sindicatul Artiştilor Plastici, şi aşa a putut ajunge pentru prima dată la Balcic.

 

Galeria Simeza găzduiește de pe 8 februarie până pe 21 o expoziţie personală cu 40 de lucrări realizate la Balcic, Mangalia, Constanţa, Sulina sau în mahalalele Bucureștilor. Cele 40 de lucrări expuse reprezintă peisaje și portrete în acuarelă, creion sau creioane colorate. Tablourile au fost realizate între anii 1950-1980. Colecția conține  portrete de doamne, copii și pescari din Tulcea. Devine una dintre cele mai bune pictorițe care a pictat la Sulina.

Artista Medi Wechsler Dinu este o persoană rezervată, dar cu replică. În cadrul vernisajului artista a spus că picturile vobesc în locul ei. La momentul actual, spre tristețea multora, aceasta nu mai pictează.

 

 

 

Text și foto: Cristiana Salahoru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.