Masterclass de orchestră prin ”Camerata Regală și Micii Muzicieni”

Camerata Regală organizează în premieră în România un masterclass de orchestră dedicat tinerilor muzicieni – liceeni  și tineri cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani ce studiază diverse instrumente muzicale.

„Camerata Regală și micii muzicieni” este un proiect care provoacă pentru prima dată în România un grup de tineri față-n față cu un grup de muzicieni profesioniști – membrii orchestrei Camerata Regală, într-un masterclass de orchestră unic în România.

Artiștii în formare vor avea ocazia să exerseze alături de cei deja consacrați la nivel național și international, perfecționându-și astfel tehnicile și cunoștințele la instrumentul pe care îl studiază. În cadrul proiectului se vor alătura într-un masterclass inedit 30 de tineri artiști și 30 de muzicieni profesioniști, care vor lucra împreună vreme de o săptămână.

Concertul de gală, care  încununează cursul, va avea loc în data de 19 august, ora 19:00, la Ateneul Român, una dintre cele mai importante scene internaționale de concert.

Proiectul este co-finanțat de AFCN și se desfășoară cu sprijinul partenerilor principali Volvo România și Fundația Spandugino, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu din București și cu Fundația Principesa Margareta a României.

Toate aceste parteneriate strategice au ca scop pe viitor oferirea de burse de specializare a elevilor de liceu și a tinerilor de până la 20 de ani,  precum și posibilitatea de  reluare a acestui tip de curs de măiestrie în țară.

 

Recomandat de: RFI România

Parteneri principali: Volvo România și Fundația Spandugino

Parteneri: Fundația  Principesa Margareta a României, Filarmonica George Enescu – București

Parteneri media: Poșta Română, Qwellman, Elite Art Culb UNESCO, IQool.ro, societatesicultura.ro, The Art of Living, Radio Clasic.ro, Life.ro.