Masterclass #5: Binom: Montaj + Sunet cu Dana Bunescu

0
35
Masterclass afis

Dacă ați avut vreodată curiozități cu privire la meseria de editor, participați la cel de-al cincilea masterclass din cadrul Student Hub, dedicat studenților de film și arte.

Pe 11 decembrie, de la ora 19:00, la CINETic, Dana Bunescu, unul dintre cei mai apreciați monteuri de imagine și designeri de sunet atât în România, cât și la nivel internațional, aduce în lumină importanța departamentelor în care activează și analizează modul în care alegerile tehnice și opțiunile artistice din timpul etapei de editare materializează povestea filmului, și totodată viziunea regizorului. Dana Bunescu va împărtăși din experiența sa profesională, ne va ghida spre o mai bună înțelegere a relației editorului de film cu restul echipei, a editării filmului de ficțiune, a documentarului și a filmului de montaj, dar și a lucrului cu materialul de arhivă. Prezentarea va fi urmată de o sesiune Q&A în care participanții sunt încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu invitata noastră.

Dana Bunescu are o carieră artistică remarcabilă, de aproape 18 ani, ce cuprinde o filmografie impresionantă, colaborarea cu regizori autohtoni renumiți și recunoaștere internațională pentru aportul său artistic. Printre filmele cele mai cunoscute, se numără „Moartea domnului Lăzărescu” (r. Cristi Puiu, premiul Un certain regard, Cannes 2005), „California dreamin’” ( r. Cătălin Nemescu, premiul Un certain regard, Cannes 2007), „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” (r. Cristian Mungiu, Palme D’or Cannes 2007, Premiul Gopo pentru sunet, Premiul UCIN pentru montaj), „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” (r. Andrei Ujica, Premiul Gopo pentru montaj 2011), „Poziția copilului” (r. Calin Peter Netzer, Ursul de Aur Berlin 2013), „Aferim!” (r. Radu Jude, Premiul Gopo pentru sunet 2016), „Ana, mon amour” (r. Călin Peter Netzer, Ursul de Argint – Contribuție artistică excepțională Berlin 2017).

Student Hub este o platformă dedicată studenților de film și arte, demarată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, care își propune să organizeze evenimente de dezvoltare profesională în cadrul cărora studenții au șansa să cunoască profesioniști ai industriei de film și, totodată, să descopere secretele meseriei prin prisma experienței acumulate a acestora. În ultimii doi ani, membrii Student Hub i-au întâlnit pe Bogdan Mirică, Ivana Mladenovic, Adrian Schiop, Mihai Chirilov, și Anamaria Antoci.