vineri, ianuarie 28, 2022
Recrutare IQool
AcasăMaster of None – Comedia premiată la Golden Globes de pe Netflix
Array

Master of None – Comedia premiată la Golden Globes de pe Netflix

Dacă te-ai uitat deja la celebrele sit-coms cum ar fi Friends, How I met your mother sau Parks and Recreation și ești în căutarea unei comedii, atunci ai ajuns unde trebuie! Recomandarea vine tocmai de pe Netflix și promite seri întregi de binge-watching, pline de umor negru, povești de dragoste, stereotipuri, dar și de plot-twistu-uri la tot pasul.

Master of None, ajuns la cel de-al doilea sezon ne propune o comedie fresh, imprevizibilă ca viața însăși, avându-l în rolul principal pe nimeni altul decât pe comedianul Aziz Ansari. A intrat perfect în pielea lui Dev, un actor de 30 de ani care încearcă să-și facă o carieră și să-și formeze o familie în New York, ca apoi să se redescopere în al doilea sezon în Italia.

Dev este un indian simpatic, genul de nice guy care îți intră instant sub piele. Cu toate acestea, în serial nu este lipsit de probleme, fiind la vârsta la care majoritatea persoanelor au o viață așezată, cu un destin bine creionat. Dev, însă, trece de la despărțiri majore la relații interzise sau fulgurante, cu umorul lui clasic. Nici pe plan profesional n-o duce mai bine: castingurile se termină de obicei cu rezultat negativ sau primește roluri mici, în reclame.

Trebuie să mărturisesc că toate întâmplările care se circumscriu lui Dev au adâncime și sunt realiste. E îmbucurător să găsești o comedie care îți arată și consecințele dure ale unei despărțiri sau cât de rare sunt oportunitățile pentru minorități în lumea cinematografiei. Dev are nevoie să se mute în Modena și să se dedice unui hobby pentru a uita de fosta lui prietenă și surprinde prin secvențe comice faptul că industria de film contribuie la stereotipizarea indienilor prin accentul caracteristic și statutul social al acestora.

Am amintit la început de comediile consacrate în anii 2000 și aș adăuga faptul că Master of None, pe cât de ușor este de vizionat, atât este și de complex. Nu are râsete pe fundal care să-ți amintească să râzi și la glumele mediocre – de fapt, comicul nu este deloc forțat, este mai degrabă subtil în unele situații, devenind mai nuanțat în altele, nefiind nevoie de umor tipic block-buster-elor, cu aluzii sexuale.

Multe personaje provin din minorități și de multe ori se confruntă cu situații absurde și prejudecăți, însă nu stârnesc milă, ci conturează mai bine personaje precum Dev, Denise (Lena Waithe) , Brian (Kelvin Yu) și Francesca (Alessandra Mastronardi).

Sigur îți va lua mai puțin de câteva episoade să te îndrăgostești de replicile amuzante ale lui Dev, pline de tâlc ori mai nătângi și vei empatiza ușor cu pasiunea lui pentru paste. Grosso modo, fără să dau spoilere, vă las plăcerea de a încerca Master of None, un serial care dă dependență și care se reîntoarce cât de curând cu un al treilea sezon.

Surse foto: thewire.in, imdb.com

Cristian Iulia
Binge watching life. Câteodată și pe 35mm
RELATED ARTICLES
spot_img

Most Popular